Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ardei umpluți cu legume și cușcuș

Ardei umpluți cu legume și cușcuș

de Andreea Tiron    |   

Cușcușul este unul dintre acele alimente care nu are cum să se strice.

Potrivit cumvaplace.ro, e bine să-l aveți în bucătărie, pentru că nu se știe când îl puteți folosi pentru un prânz sau o cină pregătită cât se poate de repede. Și pentru inspirație, vă lăsăm și o rețetă foarte simplă și gustoasă, pentru care nu aveți prea multe pregătiri de făcut: ardei umpluți cu legume și cușcuș.

INGREDIENTE

  • 4 ardei capia

  • 150 g cușcuș

  • 1 morcov

  • 1 ceapă roșie

  • 1 ardei gras mic

  • 1 pătrunjel rădăcină (sau 1 păstârnac)

  • 300 ml apă fiartă

  • Verdeață (pătrunjel și mărar)

  • 2 linguri de ulei

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Dați pe răzătoarea mică morcovul și pătrunjelul, tăiați mărunt ardeiul gras, ceapa roșie și verdeața.
  • Într-o tigaie, căliți pentru 2-3 minute rădăcinoasele, ceapa și ardeiul gras în uleiul bine încins.
  • Între timp, puneți cușcușul într-un castron împreună cu 300 ml apă fiartă și un praf de sare. Amestecați, acoperiți și lăsați deoparte 15 minute.
  • Tăiați în jumătăți ardeii capia și curățați-i de cotoare și semințe.
  • Puneți legumele călite și verdeața peste cușcuș și amestecați. Potriviți gustul de sare și piper, apoi umpleți ardeii capia cu această compoziție.
  • Așezați ardeii umpluți cu legume și cușcuș într-o tavă (sau un vas de fontă, dacă-l aveți) și dați la cuptor 20-30 de minute.

 

Subiecte în articol: ardei umpluti legume cușcuș
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri