Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata israeliană instalează un sistem antituneluri la graniţa cu Libanul

Armata israeliană instalează un sistem antituneluri la graniţa cu Libanul

 Armata israeliană a anunţat, duminică, punerea în funcţiune a unei infrastructuri subterane pe toată lungimea frontierei cu Libanul pentru a contracara ameninţarea incursiunilor mişcării şiite Hezbollah prin intermediul tunelurilor, informează AFP.


„Astăzi, 19 ianuarie, armata israeliană a început să desfăşoare o infrastructură tehnologică pentru a detecta şi identifica activităţi de construcţie subterană de-a lungul frontierei libaneze”, a anunţat armata într-un comunicat.

Acest nou sistem echipat cu „senzori” va permite furnizarea de „informaţii de ordin seismic şi acustic”, indicând potenţiale activităţi subterane, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus.

Lucrările, care au început în apropierea localităţii Misgav Am, în extremitatea nordică a Israelului, ar urma să se întindă pe câţiva kilometri lungime pe aşa-numita „linie albastră” care separă Libanul de Israel, a adăugat Conricus.

Proiectul este pus în practică la un an după ce armata israeliană a anunţat că a distrus mai multe tuneluri săpate de Hezbollah.

AGERPRES

Subiecte în articol: sistem antitunel Israel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri