Jurnalul.ro Ştiri Observator Asigurările de sănătate au crescut cu 30% și au ajuns la subscrieri de 321 mil. lei în T1/2024

Asigurările de sănătate au crescut cu 30% și au ajuns la subscrieri de 321 mil. lei în T1/2024

de Redacția Jurnalul    |   

Asigurările de sănătate au ajuns la subscrieri de 321 mil. lei în T1/2024, în creştere cu 30%. Întrebarea este de ce acest segment şi-a pierdut relevanţa pentru ASF, care nu mai include topul jucătorilor din asigurările de sănătate în rapoartele trimestriale, scrie Ziarul Financiar.

ASF a pus la dispoziţie pe site în raportul trimestrial privind piaţa asigurărilor doar un tabel cu cele mai relevante cifre legate de piaţa asigurărilor de sănătate, eliminând informaţii importante privind jucătorii care sunt cei mai activi pe acest segment. Transparenţa mai mare înseamnă mai multe informaţii şi detalii, nu mai puţine.

Companiile de asigurări au vândut în primul trimestru (T1) din 2024 pe segmentul asigurărilor de sănătate un volum al primelor de 321 mil. lei, înregistrând un avans de 30% faţă de T1/2023, în timp ce faţă de primele trei luni din 2021, asigurările de sănătate au ajuns la un nivel mai mult decât dublu, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

În ultimii ani, piaţa asigurărilor de sănătate a continuat să crească, înre­gistrând dinamici pozitive chiar şi atunci când piaţa asigurărilor generale creştea timid sau stagna. Această evo­luţie arată că segmentul asigurărilor de sănătate continuă să crească, iar după ce anul trecut volumul de prime brute subscrise a ajuns la peste 800 mil. lei, începutul anului 2024, cu subscrieri de peste 300 mil. lei doar în T1, dă un semnal că s-ar putea să vedem la finalul anului o piaţă a asigurărilor de sănătate atingând pragul de 1 mld. lei în ceea ce priveşte volumul de prime brute subscrise.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri