Jurnalul.ro Ştiri Observator Austrian Airlines: Cererea venită din partea pasagerilor români a scăzut cu 40%

Austrian Airlines: Cererea venită din partea pasagerilor români a scăzut cu 40%

Austrian Airlines, companie aeriană austriacă care are sediul la Viena, a înregistrat o scădere de circa 40% a cererii din partea pasagerilor români din cauza restricţiilor impuse de către autorităţile austriece. Impunerea carantinei în Austria i-a determinat pe români să aleagă alte destinaţii.

„Această perioadă, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională, era, în mod tradiţional, una dintre preferatele pasagerilor români care călătoreau în scopuri de relaxare. Din cauza restricţiilor impuse în Austria, rezervările pentru această perioadă au scăzut cu peste 40% din partea pasagerilor care îşi începeau călătoria în România şi ajungeau în Austria. Cu toate acestea, unii pasageri şi-au schimbat biletele către destinaţii din Germania sau Elveţia via Viena“, spune Anna Pachinger, purtătorul de cuvânt al companiei, conform ZF.

Conform informaţiilor furnizate de către companie, circa 35% dintre pasagerii de pe zborurile care leagă România şi Austria îşi încep călătoria din România, iar restul pleacă din Viena către ţara noastră.

Cele mai populare perioade în rândul pasagerilor români care merg către Austria cu Austrian Airlines sunt iulie, începutul vacanţei de vară, septembrie, călătorii de afaceri şi întoarcerea din vacanţele de vară, şi perioada minivacanţei de 1 decem­brie, conform reprezentanţilor Austrian Airlines.

Între ianuarie şi iunie 2021, Austrian Airlines a transportat din şi către România circa 33.000 de pasageri, în aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul pasagerilor români s-a ridicat la 68.000, în contextul în care ianuarie şi februarie nu au fost marcate de pandemie.

Spre comparaţie, în primul semestru din 2019, Austrian Airlines a avut 230.000 de pasageri români.

Austria a intrat în carantină totală atât pentru nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinaţi începând de pe 22 noiembrie. Anunţul a venit după câteva zile de la impunerea unei carantine doar pentru persoanele vaccinate, însă creşterea cazurilor şi rata mică de vaccinare în Austria comparativ cu ţările vestice au dus la impunerea carantinei generale.

Aproximativ 67% din populaţia Austriei este complet vaccinată împotriva coronavirusului, una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Mulţi austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri. Noile infecţii zilnice înregistrate în Austria au scăzut sub 9.000 de la un vârf de peste 15.000, nivel raportat cu o săptămână înainte de începerea carantinei generale, scrie Reuters.

Restaurantele, cafenelele, barurile, teatrele, muzeele şi magazinele neesenţiale şi-au închis uşile. Restaurantele pot totuşi să servească la pachet, iar magazinele neesenţiale pot face vânzări „click and collect“. Oamenii îşi pot părăsi locuinţele doar dintr-un număr limitat de motive, cum ar fi mersul la muncă sau cumpărăturile de lucruri esenţiale, însă este permis şi mersul la plimbare.

Restricţiile impuse de către autorităţi vin în această perioadă în special pentru scăderea numărului de îmbolnăviri, care pun o mare presiune pe sistemul medical, dar şi pentru a putea da drumu la sezonul de ski, unul dintre cele mai importante momente ale anului pentru turismul local, sector economic cu o contribuţie importantă în PIB-ul naţional. Cei mai mulţi români preferă să meargă în Austria pe perioada iernii, în special ianuarie – februarie.

Viena este cunoscută pentru unul dintre cele mai populare târguri de Crăciun din Europa, însă anul acesta evenimentul început pe 12 noiembrie va lua o pauză până pe 12 decembrie, când va ieşi Austria din carantină.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: cerere zbor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri