Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritatea Palestiniană, somată să plătească pentru un atac contra israelienilor

Autoritatea Palestiniană, somată să plătească pentru un atac contra israelienilor

Un judecător israelian a dispus ca Autoritatea Palestiniană şi autorii unui atentat comis în anul 2001 să plătească despăgubiri de 62 de milioane de shekeli (aproximativ 15 milioane de euro) rudelor a trei israelieni care au fost ucişi în respectivul atac, a indicat duminică justiţia israeliană, potrivit AFP.


Liderul palestinian Marwan Barghouti, încarcerat în Israel după ce a primit mai multe pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru rolul său în atacurile din timpul primei şi a celei de-a doua Intifada, face parte din cei şapte palestinieni implicaţi în atentat.

Atacul a avut loc pe 25 august 2001 pe o şosea din Cisiordania, soldându-se cu viaţa cuplului Yaniv şi Sharon Ben Shalom, precum şi a lui Doron Sviri, fratele lui Sharon.

Potrivit deciziei justiţiei israeliene, suma de 62 de milioane de shekeli va trebui virată familiilor celor trei victime, o plată împărţită între Autoritatea Palestiniană (40%) şi cei şapte autori palestinieni (60%).

Judecătorul a apreciat că Autoritatea Palestiniană a încurajat atacul şi le-a furnizat forţelor de securitate arme care au ajuns în final în mâinile atacatorilor. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri