Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile germane anchetează otrăvirea unor ruși din exil

Autoritățile germane anchetează otrăvirea unor ruși din exil

de Redacția Jurnalul    |   

Autoritățile germane au deschis o anchetă privind otrăvirea unor cetățeni ruși aflați în exil, scrie AFP.

Cercetările au fost demarate după ce o jurnalistă rusă și o militantă care au participat la o conferință la Berlin au ajuns la spital cu simptome care indică otrăvirea. 

"A fost deschis un dosar pe baza informaţiilor disponibile", a anunțat un purtător de cuvânt al poliţiei din capitala Germaniei. 

Totodată, publicația rusă Agentstvo a dezvăluit o anchetă despre problemele de sănătate a celor două femei care au participat la o întâlnire a disidenților ruși, desfășurată între 29-30 aprilie, găzduită de omul de afaceri Mihail Hodorkovski. 

Jurnalista, căreia nu i-a fost dezvăluit numele, a ajuns la spitalul La Charite din Berlin, unde a fost tratat și opozantul rus Aleksei Navalnîi, după ce a fost otrăvit în august 2020 în timp ce se întorcea din Siberia la Moscova.

Cealaltă persoană este Natalia Arno, director al ONG-ului Free Russia Foundation din SUA. Ea și-a părăsit țara în urmă cu un deceniu. De la Berlina aceasta a ajuns  la Praga unde a manifestat dureri acute și amorțeală, după ce a descoperit că cineva i-a umblat în camera de hotel. Sa întors a doua zi în SUA unde s-a prezentat la spital. Ea spune că simptomele au apărut înainte de a ajunge la Praga. 


 

Subiecte în articol: ancheta germania otravire rusi exil
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri