Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Băile Herculane revin la strălucirea din vremurile trecute

Băile Herculane revin la strălucirea din vremurile trecute

de Diana Scarlat    |   

Amatorii de tratamente balneoclimaterice cu apă termală şi aer de cea mai bună calitate se vor putea bucura de investiţiile care se fac deja în staţiunea Băile Herculane. Cunoscută din timpul Imperiului Roman, această zonă a fost vizitată, în cele două milenii care s-au scurs de la primele construcţii de aici, de cei mai importanţi oameni ai lumii. Unele dintre băile romane mai există şi astăzi, iar efectele apelor termale de aici sunt cu adevărat miraculoase. Astăzi se lucrează deja la renovarea hotelurilor vechi, monumente istorice şi de arhitectură în care au fost cazate marile personalităţi ale Europei, iar hotelurile noi, din cealaltă parte a staţiunii, se reorganizează pentru a atrage toate categoriile de turişti.

Primul hotel monument care a fost renovat la Băile Herculane, chiar în centrul istoric, în faţa statuii lui Hercules, este Ferdinand. Stabilimentul a funcţionat, din anul 2004, permanent, însă era singurul deschis în partea istorică a staţiunii celebre altădată în toată Europa, fiind înconjurat de ruine. Chiar dacă hotelul adăposteşte una dintre vechile băi romane şi efectele terapeutice ale apei termale de aici sunt unice, provenind de la un izvor separat faţă de celelalte baze de tratament, a fost mult timp ocolit de vizitatori, din cauza izolării. În tot acest timp, staţiunea a fost salvată de hotelurile noi, din zona dezvoltată în anii ’60-’70. Aici s-au făcut investiţii foarte importante, în spaţiile de cazare şi în bazele de tratament, în special la Afrodita, de patru stele, şi Diana, de trei stele, iar astfel s-a putut menţine un grad de ocupare destul de atractiv pentru agenţiile de turism şi pentru vizitatori. Tot cele două hoteluri au menţinut şi promovarea staţiunii, în ultimii ani, iar din 2017 au forat, pentru a capta apa termală dintr-un nou izvor.

Promovare prin premii internaţionale

Anul trecut, Hotelul Afrodita a dus imaginea staţiunii Băile Herculane din nou la nivel internaţional, după ce a câştigat premii importante ale industriei, dar a introdus şi programe artistice şi de „entertainment” pentru toate tipurile de turişti. Pentru următorul sezon, se pregătesc noi investiţii şi surprize pentru clienţi. „În acest moment, se lucrează intens pentru ca la sfârşitul lunii aprilie să îi întâmpinăm pe cei mai mici dintre oaspeţi cu noi surprize. O nouă zonă se află acum în dezvoltare şi urmează să le fie dedicată în exclusivitate. Aceasta a fost concepută astfel încât micuţii să se poată bucura de facilităţi adaptate special vârstei lor, în timp ce părinţii se pot răsfăţa în linişte. Această nouă zonă de distracţie cu apă o să includă tobogane, splash-uri şi jucării, toate proiectate în spatele unui perete de sticlă, de unde părinţii îi pot supraveghea constant, fără a le întrerupe joaca. Astfel cei mici se pot bucura de bălăceală, însă într-o variantă mult mai potrivită pentru ei. Tot în seria investiţiilor pentru copii se află şi un nou loc de joacă, cu o tematică inspirată din natura zonei, având menirea de a fi distractiv şi educativ în acelaşi timp”, explică Laura Pătru, PR-ul companiei care deţine cele două hoteluri din zona nouă a staţiunii. Această ofertă specială ajută foarte mult şi adulţii, pentru că se pot bucura, la rândul lor, de tratamente şi relaxare, în timp ce copiii au program special. Pe lângă aceste oferte, mai sunt şi pachetele speciale pregătite pentru diverse ocazii, precum cel de 8 martie, pentru cupluri, care include două nopți de cazare cu demipensiune, bufet suedez, acces la Herculum SPA, cu o petrecere la piscină, cină festivă cu muzică live şi surprize pentru doamne.  

Noutăţi, pentru următorul sezon

În zona istorică a staţiunii va mai fi salvat un hotel celebru, printr-o nouă investiţie în renovare. Nicolae Căpuşan, acţionarul majoritar al grupului SunGarden, a anunţat că investeşte la Băile Herculane, unde se va dezvolta un nou centru de relaxare pentru turişti, prin reabilitarea Hotelului Decebal, fostul Hotel Franz Josef. Şi acest hotel are în incintă vechi băi romane, care funcţionează atât ca bază de tratament, cât şi ca muzeu. Hotelul Decebal a fost cumpărat de SunGarden în anul 2017, de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cu 1 milion de euro, iar după câteva luni au fost începute lucrările de renovare. Actualul proprietar vrea să fie restaurat, astfel încât să arate exact cum era pe vremea când aici erau cazaţi regii Europei.

Mai multe clădiri-monument din zona istorică a staţiunii Băile Herculane au fost renovate în ultimii ani, iar în scurt timp este posibil ca staţiunea să devină una dintre cele mai căutate din Europa. Izvoarele termale au proprietăţi curative diferite, iar agrementul nu se face cu apă termală, ci doar cu apă fără proprietăţi terapeutice.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri