Cele două țări au încheiat un acord înainte de război pentru construcția acestei unități iar patronul a spus acum că aceste planuri vor continua.
"Avem designul arhitectural. Faza de design detaliat s-a încheiat. Şi vom continua cu construcţia efectivă. În doi ani ne-am dori să o încheiem", a afirmat acesta.
Cel mai populat model a devenit Bayraktar TB2 după ce dronele au fost folosite împotriva blindatelor și sistemelor antiaeriene ale forțelor ruse. Acestea pot transporta până la 150 de kilograme de rachete și au fost folosite în Siria și Azerbaidjan. Turcia le exportă în 24 de state.
Totodată, dronele Akinci pot transporta încărcături de până la 1.500 de kilograme și se d eplasează pe distanțe mari. Compania turcă le vinde acum în 5 țări. Avionul de luptă fără pilot Kizilelma este în curs de dezvoltare. Ambele folosesc motoare ucrainene produse de Sich şi Ivcenko-Progress.
Societatea Baykar se așteaptă ca livrrile să ajungă la un miliard de dolari în 2022. Capacitatea de producție este acum de 20 de drone TB2/lună dar se așteaptă să crească la 30 de drone/lună în 2023.
Totodată, producătorul vrea să poată anihila dronele koamikaze folosite de forțele ruse în Ucraina. În acest scop, dronele Bayraktar TB2 şi Akinci vor fi echipate cu rachete aer-aer.
Rusia a acuzat compania Baykar pentru scufundarea navei amiral Moskva din Marea Neagră în luna aprilie. Producătorul turc a negat afirmațiile.
Se pare că dronele produse de Baykar au folosit și componente din Canada, Statele Unite și UE, motiv pentru care congresmenii americani și parlamentarii germani au cerut oprirea transferului de tehnologie către societatea turcă. În prezent, compania afirmă că 93% dintre componente sunt produse pe plan intern.