Jurnalul.ro Sport eXtrasport Blatter a etichetat drept "ridicolă şi absurdă" acuzaţia de agresiune sexuală care-l vizează

Blatter a etichetat drept "ridicolă şi absurdă" acuzaţia de agresiune sexuală care-l vizează

Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA, a etichetat drept "ridicolă şi absurdă" acuzaţia de agresiune sexuală care-l vizează, formulată de Hope Solo, portarul naţionalei Statelor Unite, una din cele mai mari figuri din istoria fotbalului feminin, scrie AFP. 

Hope Solo, 36 de ani, a declarat pentru ziarul portughez Expresso că Blatter că i-a "pus mâna pe fese" în timpul ceremoniei pentru decernarea Balonului de Aur care a avut loc în 2013 la Zurich. 

"Această acuzaţie este ridicolă şi absurdă", a reacţionat Blatter, contactat de AFP. Fostul preşedinte al FIFA are astăzi 81 de ani. 

Hope Solo, campioană mondială şi dublă campioană olimpică, prezentă în această săptămână la Lisabona pentru a participa la Web Summit, a afirmat pentru Expresso că astfel de situaţii se întâlnesc adesea în fotbalul feminin. 

Acest gen de comportament "este frecvent", a spus Solo. "L-am întâlnit de-a lungul întregii mele cariere. Sper că mai multe sportive vor îndrăzni să vorbească despre asta. Nu se întâmplă doar la Hollywood, este ceva răspândit, există probabil aproape peste tot", a adăugat ea. 

De la izbucnirea scandalului legat de producătorul american Harvey Weinstein, numeroase femei au luat cuvântul pentru a denunţa violenţele sexuale ale căror victime au fost. 

În lumea sportului, gimnastele americane McKayla Maroney şi Aly Raisman au declarat că au fost abuzate sexual de medicul echipei SUA. 
AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri