Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bruschete cu usturoi și roșii coapte

Bruschete cu usturoi și roșii coapte

de Andreea Tiron    |   

Bruschetele sunt gustarea ideală, se prepară foarte repede și sunt și foarte gustoase.

Potrivit cumvaplace.ro, roșiile și usturoiul sunt vedetele rețetei, doar că le-am gătit puțin diferit de ceea ce ați mai încercat până acum. Sperăm că v-am stârnit curiozitatea și veți pregăti chiar azi rețeta noastră de bruschete cu usturoi și roșii coapte.

INGREDIENTE

  • 4 capățâni de usturoi

  • 300 g roșii cherry

  • 1 pâine

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați căpățânile de usturoi la bază, în zona mustăților. Așezați fiecare căpățână pe câte o folie de aluminiu (sau hârtie de copt), puneți sare și piper, puțin ulei și ”împachetați”. Așezați ”pachețelele” pe o tavă și, alături, puneți și roșiile, stropite cu puțin ulei, sare și piper după gust. Dați la cuptor 20-25 de minute la 200 de grade.
  • Între timp, prăjiți feliile de pâine într-o tigaie unsă cu ulei.
  • Scoateți pulpa de usturoi copt într-un castronel și pasați-o cu furculița. Adăugați doar un strop de ulei, cât să obțineți o pastă cremoasă.
  • La final, ungeți pâinea cu usturoi copt și așezați deasupra roșiile coapte tocate/tăiate. Presărați sare și piper, cum vă place.

Bruschete

Subiecte în articol: bruschete usturoi roșii coapte
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri