Jurnalul.ro Timp liber Fashion Burberry și hanoracul care trimite la ideea de sinucidere

Burberry și hanoracul care trimite la ideea de sinucidere

Burberry şi-a cerut scuze pentru că a inclus în prezentarea sa de la London Fashion Week un hanorac a cărui glugă era strânsă cu un şnur gros, prins într-o manieră care aducea aminte de un nod de spânzurătoare, informează BBC.

Brandul de lux a fost criticat chiar de unul dintre modelele sale, Liz Kennedy, care a scris pe Instagram că "sinuciderea nu este modă".

În postarea sa, Kennedy le-a povestit fanilor că a încercat să atragă atenţia celor din spatele podiumului asupra hanoracului, însă i s-a recomandat să scrie o scrisoare dacă este nemulţumită.

În replică, CEO-ul Burberry, Marco Gobbetti, a declarat că brandului "îi pare extrem de rău pentru neplăcerea creată". "Am fost insensibili şi am făcut o greşeală", a adăugat el.

La rândul său, directorul de creaţie al brandului, Riccardo Tisci, şi-a cerut scuze, însă a precizat că designul hanoracului era inspirat de o temă nautică.

Hoodie-ul a fost prezentat în colecţia intitulată "Tempest", prezentată duminică la London Fashion Week.

Prezentarea a fost dedicată "tinerilor din ziua de azi" şi a inclus momente în care "tineri răzvrătiţi" escaladează nişte schele plasate în incintă.

AGERPRES

Subiecte în articol: burberry scandal london fashion week
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri