Jurnalul.ro Ştiri Externe Cancelarul Angela Merkel consideră anunţul privind un summit Trump-Kim drept ''o rază de speranţă''

Cancelarul Angela Merkel consideră anunţul privind un summit Trump-Kim drept ''o rază de speranţă''

Cancelarul german, Angela Merkel, a estimat vineri că anunţul privind o întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un reprezintă ''o rază de speranţă'', relatează AFP.

''Lumea îşi dă seama că un răspuns internaţional unanim, inclusiv sancţiuni, poate duce la o rază de speranţă'', a declarat dna Merkel într-o conferinţă de presă la Munchen, invitând pe fiecare ''să continue eforturile''.

''Ar fi minunat dacă am putea să ajungem la o detensionare a situaţiei, deoarece tensiunile legate de înarmarea nucleară a Coreei de Nord constituie pentru noi o mare sursă de preocupare'', a adăugat ea.

Preşedintele american Donald Trump a acceptat să participe la un summit istoric până la sfârşitul lunii mai cu liderul nord-coreean Kum Jong-Un, a anunţat joi un emisar sud-coreean.

Locul şi data exactă a întâlnirii nu au fost precizate. Acest anunţ neaşteptat intervine după cel de marţi referitor la un summit la sfârşitul lunii aprilie între liderii celor două Corei, pe linia de demarcaţie dintre cele două ţări.AGERPRES

Subiecte în articol: angela merkel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri