Jurnalul.ro Ştiri Locale Cei doi inculpați în captura record de cocaină ascunse în fructe congelate, arestați preventiv

Cei doi inculpați în captura record de cocaină ascunse în fructe congelate, arestați preventiv

de Redacția Jurnalul    |   

Cei doi inculpați în captura record de cocaină ascunse în fructe congelate, operațiune numită Exotic, au fost arestați preventiv, miercuri, pentru 30 de zile.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus miercuri arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

O captură record de cocaină a fost realizată marți în portul Constanța. Drogurile erau ascunse în fructe congelate și urmau să fie transportate pe cale rutieră în Olanda. Containerul a sosit în România în luna septembrie venind din Ecuador.

Potrivit anchetatorilor români, operațiunea numită Exotic a început în luna august. Este o acțiune realizată în comun de D.C.C.O. - Serviciul Antidrog, D.I.I.I.C.O.T., B.C.C.O. Constanța-S.C.C.O. Porturi Maritime, I.G.P.F. și Autoritatea Vamală Română.

Ulterior, la data de 18 septembrie 2024, un container, ce a fost importat din Ecuador, de către o societate comercială din România, a fost descărcat într-un terminal din Portul Constanța.

„Sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., polițiștii D.C.C.O. - Serviciul Antidrog, B.C.C.O. Constanța-S.C.C.O. Porturi Maritime și D.O.S. au efectuat activități specifice de investigare, pentru strângerea probatoriului necesar în cauză. Activitățile de strângere a probatoriului au fost deosebit de complexe și au necesitat resurse însemnate, umane, de timp și sacrificiu personal din partea celor implicați în investigație. Pe parcursul cercetărilor, au fost identificați cu rapiditate doi cetățeni români, de 33 și 36 de ani, cercetați pentru implicare în activitatea infracțională”, au transmis polițiștii.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: captura inculpati cocaina exotic arestaţi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri