Din păcate, specialiștii avertizează că trebuie să ne așteptăm ca prețurile să crească și mai mult în perioada următoare.
Un kilogram de pulpă de porc costă 23 de lei, în timp ce un kilogram de pulpe de pui ajunge la 16 lei.
Producția și cererea au scăzut în UE dar prețurile sunt mari.
"Principala cauză e pesta porcină. Şi faptul că astăzi cel mai mare crescător de animale e China. Ori, în condiţiile astea, se joacă o carte importantă pe piaţa europeană", explică Dragoş Frumosu, sindicat industria alimentară, pentru Observator.
Tăierea masivă a porcilor din ultimii ani a dus în România la scăderea cantității, astfel că am ajuns să importăm circa 80% din carnea de porc pe care o consumăm.
"Toţi procesatorii se îndreaptă către importuri. Iar carnea noastră merge în halele din pieţe, în magazinele de carne care cumpără de la crescătorul român. Va fi o creştere a preţului cu 10 până la 15% în continuare", a mai spus specialistul.
România importă carne de porc din Spania, Germania și Ungaria, potrivit Observator.