Jurnalul.ro Ştiri Social Ce poate face un șofer lăsat fără permis, deși a luat o pastilă de răceală? Răspunsul premierului Marcel Ciolacu

Ce poate face un șofer lăsat fără permis, deși a luat o pastilă de răceală? Răspunsul premierului Marcel Ciolacu

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Marcel Ciolacu a făcut, luni, noi declarații despre codul rutier.

Întrebat ce ar trebui să facă un șofer care rămâne fără permis, deși a luat doar o simplă pastilă de răceală, premierul a răspuns: „Nu s-a întâmplat până acum acest lucru”.

Ciolacu a declarat că are luni întâlniri cu ministrul Transporturilor, ministrul Finanțelor, cu vicepremierul, cu ministrul de Interne, cel al Energiei și al Fondurilor Europene „și vedem ce punct trebuie să modificăm joi în ședința de guvern cu aplicarea legii. Totuși, trebuie găsită soluția să nu abandonăm lupta împotriva drogurilor, categoric, dar nici să facem o nedreptate prin această luptă unor oameni nevinovați”.

Premierul a menționat că, în mod categoric, răspunsul Institutului de Medicină Legală trebuie să vină între 48 de ore și 72 de ore, în cazul suspiciunii consumului de droguri.

Întrebat ce ar trebui să facă un șofer care rămâne fără permis, deși a luat doar o simplă pastilă de răceală, premierul a răspuns: „Nu s-a întâmplat până acum acest lucru”.

„Joi vom lua măsurile ca acest lucru să nu se întâmple”, a adăugat Ciolacu.

Codul Rutier a fost modificat recent, printr-o ordonanță de urgență. Printre altele, ordonanțata schimbă regulile de testare a șoferilor pentru alcool sau droguri. Până acum, dacă drugtest-ul era pozitiv, permisul șoferului era reținut și i se făcea dosar penal.

Între timp, poliţia a anunțat că anumite medicamente pot avea efecte psihoactive şi recomandă șoferilor să verifice prospectul înainte de a conduce. Până la primirea rezultatelor analizelor, se poate reţine permisul de conducere, fără dosar penal.

Subiecte în articol: soferi Marcel Ciolacu cod rutier
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri