Don Juan moare ca toți ceilalți de Teodor Mazilu
Spectacol susținut de Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda
"Don Juan moare ca toți ceilalți" este un spectacol despre distanța care se impune între om și legendă, între diferitele perspective și roluri pe care unii dintre noi trebuie să le joace permanent. Don Juan este un mit despre care credem că știm tot ce ne interesează, dar ce fel de om este el? Îi este frică de ceva? Există el doar pentru a bucura femeile, sau are și el dorințe și interese? Dar celelalte mituri arhi-cunoscute ale istoriei? Ce se întâmplă când acestea ajung față în față cu omul de rând care vrea să se bucure de mit, dar dă de omul din spatele mitului? Și apoi, trăiesc miturile într-un moment și într-un spațiu, sau sunt ele doar existențe-fantomă permanent căutând liniștea? Aceasta este o comedie în care filozofia și iubirea se împletesc și ne dezvăluie adevăratele gânduri ale lui Don Juan dar și a două Marii bine cunoscute, deci haideți să descoperim de ce moare Don Juan ca toți ceilalți!
Regia: Luana Hagiu
Scenografia: Mădălina Sandu
Asistență de regie: Ingrid Neacșu
Lighting design: Sebastian Cojenel
Distribuția:
Valentin Oncu, Grațiela Bădescu, Maria Salcă, Alexandru Condurat/Cătălin Florea
DESPRE TANDREȚE | de Matei Vișniec, regia Felix Alexa
Matei Vișniec: „Merită să ne reamintim că undeva există o insulă pe care oricine poate debarca din când în când, dacă vrea să respire puţin, să se distanţeze de vulgaritate şi de fuga spre niciunde. Am putea să o numim Insula Tandreţei. Pe ea vă invităm, dragi spectatori, să petreceţi o oră și jumătate din viaţa dumneavoastră grăbită, şi să reveniţi ori de câte ori veţi simţi nevoia.”
Distribuție:
ȘERBAN PAVLU
CATRINEL DUMITRESCU
ADA GALEȘ
ȘTEFAN IANCU
SANDRA DUCUȚĂ
Regia, ilustrația muzicală, light-design-ul & versiunea scenică: FELIX ALEXA
Scenografia: ANDRADA CHIRIAC
Video-design-ul: AURALEYE
DECAMERON 135666
Un spectacol de ALEXANDER HAUSVATER
Decor: MIRELA TRĂISTARU
Costume: IOANA COLCEAG
Orchestrație muzicală: LUCIAN MAXIM
Asistent regie: DENISA MIKESZ
Asistent scenografie: MIRUNA RĂDULESCU
Distribuție: IOANA CALOTĂ, RADU CATANĂ, ȘTEFAN LIȚĂ, IOAN PARASCHIV, CLAUDIA VASILE
„Am simțit o nevoie profundă în societatea românească de azi de a înțelege real care e funcția teatrului (...) în acest spectacol este o luptă pe viață și pe moarte între teatru, artă, poveste și autoritățile politice” afirmă regizorul Alexander Hausvater.
Într-un lagăr de concentrare, o echipă de actori execută sub teroare cel mai important act artistic din întreaga lor carieră: jocul supraviețuirii. Forțați să readucă la viață atmosfera dinainte de prizonierat, artiștii interpretați de Ioana Calotă, Ioan Paraschiv, Claudia Vasile, Ștefan Liță, Radu Catană folosesc râsul ca pe un contrapunct al angoasei, un anestezic în fața unei frici de neimaginat.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 18 ani.
VIRALĂ PE TIKTOK
Spectacolul VIRALĂ PE TIKTOK vorbește despre tineri și nevoile lor prin prisma fenomenului cultural TikTok.
În mijlocul dansului virtual al emoticoanelor și al provocărilor în trend, VIRALĂ PE TIKTOK urmărește călătoria remarcabilă a două adolescente legate de prietenie și curaj, care încearcă să devină faimoase pe cea mai populară aplicație de social media, TikTok.
Într-o societate plină de standarde duble, tinerele se confruntă cu idealurile sexiste de frumusețe, mișcarea periculoasă a pick up artiștilor, presiunea virginității și a căsătoriei, dar și influența religiei în suprimarea drepturilor femeilor.
Cu o carismă contagioasă, ele folosesc TikTok ca pe o platformă pentru a declanșa o revoluție socială împotriva ignoranței care învăluie societatea în care trăiesc. Pe măsură ce videoclipurile lor de pe TikTok cresc în popularitate, iar ele transmit mesaje prin muzică și dans, prietenia lor navighează între momente de sprijin și adversitate.
De la vulnerabilitate la reziliență, ele stau drept faruri ale schimbării, încurajându-le și pe altele să se ralieze cauzei lor.
VIRALĂ PE TIKTOK se metamorfozează într-un manifest de neclintit care pledează pentru nevoia vitală de educație sexuală în rândul tinerilor. Spectacolul derulează o narațiune a împuternicirii adolescenților, subliniind curajul a două pioniere rome gata să rupă lanțurile normelor sociale și să catalizeze un viitor mai luminos și mai echitabil pentru cele și cei ca ele.
Distribuție: Nicoleta Ghiță și Bianca Mihai
Apariții video: Cezar Grumăzescu și Adrian Mihai Petrache
Text și regie: Mihaela Drăgan
Asistent regie: Giovanni Brand
Muzică: Andrei Horjea
Versuri: Mihaela Drăgan, Nicoleta Ghiță, Bianca Mihai
Coregrafie și mișcare scenică: Răzvan Rotaru și Corina Platon
Scenografie: Ileana Zirra
Costume: Zita Moldovan
Video design: Constantin Șimon
AUTORUL E ÎN SALĂ
de Ion Băieșu | Regia: Dan Tudor
Autorul dă o singură indicație în legătură cu conținutul piesei: toate întâmplările care se vor petrece pe scenă sunt inspirate din cazuri reale, rupte din viață. În această singură indicație se găsește chintesența spectacolului. Construcția pe două planuri oferă spectatorului șansa nu doar de a asista la jocurile de putere din culisele teatrului, ci și de a se implica în destinul personajelor. Mecanismul comic este angrenat de combinația dintre stilul inconfundabil al dramaturgului Ion Băieșu și jocul actoricesc magistral.
Distribuție:
Dan Tudor
Marius Drogeanu
Mihaela Teleoacă
Tudorel Filimon
Corina Dănilă
Laura Cosoi
Adrian Anghel
Irina Ungureanu
Luana Lute
Vlad Vîlciu
Muzica: Vlaicu Golcea
Scenografia: Corina Grămoşteanu
Coregrafia: Florin Fieroiu
STOP THE TEMPO de
GIANINA CĂRBUNARIU
Regie MARA OPREA
Decor GABI ALBU
Costume DIANA NISTOR
Muzică originală & sound design ADRIAN PICIOREA
Mișcare scenică ȘTEFAN LUPU
Distribuție:
MIHAELA VELICU
SILVANA MIHAI