Jurnalul.ro Timp liber Cele mai importante lucruri de știut despre skateboard

Cele mai importante lucruri de știut despre skateboard

Când ne gândim la skateboard, ne gândim la trucuri, distracție în timpul liber și la competiții sportive. Doar că, în ziua de astăzi, acest obiect reprezintă mai mult de atât, fiind o alternativă foarte bună pentru transportul de la locuință către serviciu, școală sau facultate.

Puteți începe să folosiți skateboard-ul în viața de zi cu zi a dumneavoastră. În rândurile următoare puteți citi despre cum să faceți alegerea care vi se potrivește cel mai bine.

Câte tipuri de skateboard-uri sunt?

Există mai multe tipuri de skateboard-uri, toate care își au originea în obiectul clasic, așa că vom începe prezentarea cu acesta.

Modelul clasic de skate board are placa de dimensiuni mai mici, margini rotunjite și roți mici. În general, lumea achiziționează skateboard-ul clasic pentru efectuarea trucurilor. 

Longboard-ul este un tip de skateboard ce poate ajunge la dimensiuni de 1 – 1,4 metri sau chiar și mai mult. Punțile din față și din spate sunt așezate la o distanță cât mai mare una de alta, iar roțile sunt mari și moi și pot fi văzute de sub părțile laterale ale plăcii. Modelul este deosebit de stabil, având un randament bun la viteze mari, cu toate că manevrabilitatea este mai mică. 

Pennyboard-ul este diferit față de un skateboard prin dimensiune și prin forma plăcii. Mai exact, acest model este scurt și îngust și are forma unei săgeți. Față de alte skateboard-uri, placa acestui model nu este realizată din lemn, ci din plastic.

Waveboard-ul este un model cu două roți care are în componență două părți independente care sunt conectate între ele printr-un element special de torsiune. Deplasarea pe acest model se realizează prin mișcarea corpului pe el, mișcare care seamănă cu legănatul.

Care sunt beneficiile unui skateboard?

Să începem cu cel mai evident beneficiu: mișcarea. Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă omenirea la momentul actual este sedentarismul. Începem să facem din ce în ce mai multe lucruri din confortul casei, fără a ne mai deplasa dintr-un loc în altul. Un skateboard ar elimina riscul unei vieți sedentare. 

În al doilea rând, este un mijloc de transport foarte eficient pentru oraș. Nu mai trebuie să așteptați la cozi la semafor, nu mai trebuie să înfruntați aglomerația de pe stradă. În plus, este eco, așa că folosirea unui asemenea mijloc de deplasare este bună și pentru mediu.

În al treilea rând, poate fi un sport de urmat pentru copii. La Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, skateboarding-ul a avut două probe: park și street. Asta înseamnă că această activitate poate fi acum considerată un sport în care copiii pot face performanță și pot chiar participa la Jocurile Olimpice.

Cum să alegeți skateboard-ul potrivit în funcție de experiență?

Experiența este foarte importantă când vine vorba de alegerea skateboard-ului potrivit. 

Pentru începători, alegerea potrivită ține de echilibrul oferit de placă. Asta ar trebui să conteze mult mai mult decât design-ul sau alte accesorii care pot veni odată cu placa. Skateboard-urile pentru începători trebuie să aibă o serie de caracteristici tehnice care să vă permită să învățați cum să vă țineți echilibrul.

Pentru nivelul intermediar sunt recomandate aproape toate plăcile, pentru că ar trebui ca, la acest nivel, menținerea echilibrului să nu fie o problemă. De obicei, utilizatorii de nivel mediu se îndreaptă către plăci care să le permită trick-uri.

Dacă vorbim de nivel avansat, vorbim despre skatepark sau zone care permit realizarea trick-urilor. Recomandarea este să alegeți o placă ce are o curbură concavă.

Alegerea unui skateboard implică un număr de criterii de care trebuie să țineți cont pentru ca experiența pe care o veți avea să fie la superlativ. Un viitor frumos este un viitor eco, așa că nu e niciodată prea târziu să învățați să utilizați un skateboard.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri