Jurnalul.ro Cultură Teatru Ceremonia de deschidere a noului an academic 2022-2023 al UNATC

Ceremonia de deschidere a noului an academic 2022-2023 al UNATC

de Magdalena Popa Buluc    |   

Luni, 3 octombrie 2022 are loc deschiderea noului an academic 2022-2023 al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”. Opera Națională Română din București va găzdui ceremonia de deschidere a noului an academic, iar actorul Cosmin Nedelcu, alias Micutzu, va prezenta evenimentul.

Rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, prof. univ. dr. Liviu Lucaci, va deschide gala printr-un discurs, punctând demersul susținut al Consorțiului Universitar Arte, conform căruia, facultățile din domeniul artelor spectacolului își vor mări perioada de studii de la 3 la 4 ani.

După binecunoscuta tradiție a UNATC de strigare a cataloagelor, va urma vizionarea scurtmetrajului „Fragmentări” (regia Miruna Minculescu), iar după o scurtă pauză vă invităm „să savurați” un spectacol de Commedia dell'Arte „Iubiri senile” pus în scenă de studenţii UNATC. Evenimentul se va încheia într-o atmosferă relaxantă în foaierul Operei Naționale Române, unde viitorii studenți UNATC vor putea interacționa atât cu profesorii cât și cu invitații participanți la gală. Accesul la eveniment se va face începând cu ora 10:00.

 

* Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București este o instituţie publică de învăţământ superior finanţată de stat, recunoscută pe plan internațional. Prin programele sale care pun accentul pe cercetare, inovație, diversitate și interdisciplinaritate, Universitatea le oferă studenților oportunitatea de a se specializa în domeniul teatrului și în cel al filmului, precum și în domenii mixte, la nivel de licență, master și doctorat.

 

*„Iubiri senile” - Este un spectacol de Commedia dell'Arte plin de citate, de jocuri, de ritm, care te face să râzi, să te emoționezi și să gândești. Pe scurt, sinteza teatrului. Povestea este foarte simplă, dar cu teme profunde, de exemplu, cea tipică a societății actuale, în care bătrânii se prefac tineri, fără a da loc noilor generații. Dar aici, spre deosebire față de viață, pentru că teatrul este cea mai frumoasă parte a vieții, toate lucrurile se vor aranja și toată lumea va fi fericită. Iar publicul va putea părăsi sala cu o nouă speranță. Regie și scenariu: Michele Modesto Casarin; Asistent de regie și traducere: Ioana Rufu; Scenografie: drd. Maria-Alexandra Ivan; Asistent scenografie: Radu Gheorghițoiu; Măști: Stefano Perocco di Meduna; Asistent mișcare: Gabriel Hrițcu; Asistent regie secund: Lavinia Cosma.

 

 

 

 

Subiecte în articol: unatc
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri