Jurnalul.ro Timp liber Culinar Chiftele din piept de pui cu ierburi aromate la cuptor

Chiftele din piept de pui cu ierburi aromate la cuptor

Chiftele din piept de pui cu ierburi aromate la cuptor

- Rețetă medie
- Gata în 35 minute
- Porții 6

Rețeta de chiftele din piept de pui la cuptor este mult mai simplă decât crezi și mai delicioasă decât te aștepți. Dacă ești în căutarea unei alternative mai sănătoase la chifteluțele de carne de porc, aceste chiftele din piept pui ușoare și savuroase se potrivesc la fix. Pe placul copiilor și al adulților, se pot servi cu paste, alături de piureuri de legume, într-un sandviș sau ca aperitiv de petrecere. Posibilitățile sunt nesfârșite!

 

Aceste chiftele din piept de pui la cuptor se rumenesc frumos la exterior și sunt suculente pe dinăuntru. Aromate cu usturoi, rozmarin, pătrunjel și oregano, cu acest preparat nu mai ai grija tigăii de pe aragaz, în plus nu vei umple bucătăria cu miros de prăjeală.

 

INGREDIENTE PENTRU CHIFTELE DIN PIEPT DE PUI

 

  •  600 g piept de pui Fragedo
  • 2 căței de usturoi zdrobiți sau 1 linguriță de usturoi pudră
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • 1 vârf linguriță oregano
  • 1 vârf de linguriță rozmarin
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriță boia dulce
  • 1 ou mare bătut
  • 4 linguri de pesmet
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură de parmezan ras (opțional)

 

METODA DE PREPARARE PENTRU CHIFTELE DIN PIEPT DE PUI

 

Pregătite la cuptor, chifteluțele din piept de pui sunt adesea apreciate ca aperitiv pentru petreceri, dar și ca fel principal alături de legume sau paste. Pline de aromă datorită condimentelor proaspete, rețeta de chiftele din piept de pui se pregătește foarte ușor!

 

Pentru a realiza rețeta de chiftele de pui, primul pas este să te ocupi de compoziția acestora. Carnea de pui se dă prin mașina de tocat, însă mare atenție să folosești găurile mai mari pentru a nu crea o pastă foarte fină. Chifteluțele cu o textură mai mare de carne de pui sunt mai suculente și mai gustoase.

 

După aceea, curăță cățeii de usturoi și zdrobește-i, toacă pătrunjelul, iar apoi amestecă-le cu carnea tocată de pui. În castronul cu compoziția pentru chiftele adaugă oregano și rozmarin, boia dulce, oul bătut și zeama de lămâie. Nu uita de sare și piper după gust, iar dacă îți dorești un gust mai intens, presară și o lingură de parmezan ras. Amestecă totul foarte bine și apoi formează chifteluțele în palme.

 

După ce ai format chiftelele din piept de pui, dă-le prin pesmet pentru a avea o crustă crocantă și pune-le în tavă pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt. Așază chifteluțele la o distanță potrivită unele față de altele. Pune tava la cuptor și coace chifteluțele pentru 30 de minute, la 200 de grade Celsius.

 

SECRETE PENTRU CELE MAI BUNE CHIFTELE DIN PIEPT DE PUI

 

  • Dacă ai timp, lasă compoziția pentru chiftele din piept de pui gata pregătită timp de 30 de minute la frigider, pentru ca aromele ingredientelor să se întrepătrundă, iar chifteluțele să aibă mai multă savoare.
  • Când formezi chiftelele, pentru a împiedica lipirea cărnii de degete, pune câteva picături de ulei în palmă.
  • Nu coace chiftelele extrem de mult, pentru a rămâne suculente la interior. Sunt gata imediat ce exteriorul a devenit maroniu.
  • Dacă pregătești chiftelele de pui ca aperitiv pentru o petrecere, le poți servi pe un platou alături de un sos de unt cu usturoi.
  • Chiftelele din piept de pui pot fi servite cu o mulțime de garnituri de la mazăre, piure, cartofi dulci, cartofi prăjiți, legume sotate sau salate.

 

ISTORIA ȘI ORIGINEA CHIFTELELOR

 

Chiftelele sunt un preparat extrem de popular în bucătăria noastră, dar se pare că mai toate marile culturi au propria lor versiune despre originea chiftelelor. Chiftelele [2] au călătorit din Orientul Mijlociu în Europa și ulterior în Imperiul Roman. Autorii romani de cărți de bucate au descris chiftelele în diferite rețete, care astăzi sunt celebre ca produs de bază în sudul Italiei alături de renumitele spaghete.

 

Dar și vechile cărți persane de bucate prezintă o rețetă de bile de mărimea unei portocale, din miel condimentat. Există multe variații regionale, iar printre acestea cunoscute sunt kofta sau köfte, chiftele prăjite de mărimea unei nuci, de obicei făcute din carne de vită sau miel. La turci sunt servite ca aperitive, adesea pregătite pentru ocazii speciale și petreceri, fiind ușor de preparat și de consumat folosind o simplă scobitoare. Asemănătoare cu chiftelele noastre sunt cele ale grecilor, keftedakia, a căror rețetă conține mărar și pătrunjel, condimentate cu piper negru.

 

Indiferent din ce zonă provin chiftelele, cu toții suntem de acord că rețeta de chiftele din piept de pui este savuroasă și ușor de integrat într-un meniu festiv!

Subiecte în articol: chiftele din piept de pui
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri