De altfel, spun cercetătorii, cu cât ciocolata este mai neagră, cu atât mai multe flavonoide conţine. Consumul moderat de ciocolată în timpul sarcinii ar putea reduce riscul de preeclampsie – o afecţiune în care tensiunea arterială a gravidei creşte, iar fluxul de sânge care alimentează fătul este redus.
În cadrul studiului, au fost analizate 129 de gravide, aflate în săptămânile 11-14. Toate sarcinile au fost cu făt unic. Toate femeile au fost monitorizate pentru a observa dezvoltarea intrauterină a feţilor, fluzul de sânge, riscul de preeclampsie şi hipertensiunea.
După 12 săptămâni în care au consumat zilnic câte 30 de grame de ciocolată, rezultatele analizelor au arătat că dezvoltarea intrauterină a feţilor era mult îmbunătăţită. De aceea, medicii le recomandă femeilor însărcinate să consume, cu moderaţie, puţină ciocolată în fiecare zi.
10 grame de ciocolată neagră pe zi le sunt recomandate şi celor care suferă de hipertensiune arterială, a arătat un studiu realizat în Australia