Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu: CE apreciază că s-au înregistrat progrese la toate recomandările rămase din MCV

Cîțu: CE apreciază că s-au înregistrat progrese la toate recomandările rămase din MCV

Premierul Florin Cîțu susține că în raportul MCV privind România Comisia Europeană apreciază că în 2021 s-au înregistrat progrese în ceea ce privește toate recomandările rămase din cadrul mecanismului.

„Raportul MCV publicat astăzi este unul pozitiv pentru România. Comisia Europeană apreciază faptul că în 2021 s-au înregistrat progrese în ceea ce privește toate recomandările rămase din cadrul MCV. Marea bătălie pentru o justiție independentă este, de fapt, bătălia pentru normalitatea unei societăți democratice. Legile și instituțiile trebuie să garanteze eficiența actului de justiție pentru cetățeni și independența sistemului judiciar”, a scris marți pe Facebook premierul.

Florin Cîțu susține că, în perioada următoare, trebuie corectate „greșelile legislative săvârșite cu intenție de PSD”: „Într-o guvernare eficientă, legile bune rezolvă probleme, nu generează probleme”.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguv.ro%2Fvideos%2F961501564702392%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Comisia Europeană a adoptat marți cel mai recent raport privind evoluția situației din România în materie de reformă a sistemului judiciar și luptă împotriva corupției. CE salută faptul că, în 2021, s-a dat un impuls reînnoit reformei și remedierii regreselor înregistrate în perioada 2017-2019.

Subiecte în articol: florin citu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri