Jurnalul.ro Ştiri Social Clotilde Armand avertizează în privința clădirilor cu risc seismic ridicat

Clotilde Armand avertizează în privința clădirilor cu risc seismic ridicat

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, susține că, joi dimineața, cutremurul din Buzău s-a resimțit puternic în București. Ea atrage atenția că în Capitală 2.400 de clădiri sunt încadrate în categoria cu risc seismic ridicat.

„Cutremurul de azi dimineață înregistrat a fost cel mai puternic din ultimii doi ani din România și s-a resimțit puternic în Sectorul 1. Bucureștiul are circa 2.400 de clădiri cu risc seismic, iar Sectorul 1 este catalogat drept cea mai periculoasă zonă din Capitală în cazul unui cutremur. Cu toate aceste date niciun primar, niciun parlament, niciun Guvern și nici un președinte de țară n-au luat problema prea în serios. S-au bazat cu toții pe noroc. 32 de ani”, susține Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Ea susține că în acest moment există o legislație „care mai degrabă nu-ți permite să consolidezi clădirile cu risc seismic”.

„Degeaba avem un buget generos la Sectorul 1 dacă n-avem atribuții administrative! Codul Administrativ actual este o aiureală pentru primăriile din București. O spun din nou răspicat: Capitala are nevoie de o nouă lege care să permită primăriilor să acționeze”, adaugă primarul.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit la 5,4 magnitudinea cutremurului produs joi dimineața în județul Buzău.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri