Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de caniculă începând de marți în București și 15 județe

Cod portocaliu de caniculă începând de marți în București și 15 județe

de Redacția Jurnalul    |   

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că începând de marți valul de căldură se extinde și a emis avertizări cod galben și cod portocaliu de caniculă.

Marți vor fi temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat în Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei.

Canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39 - 40 de grade. Minimele vor fi de 21 - 22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.

Județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ialomița, Călărași, Ilfov și București vor fi marți sub avertizare cod portocaliu.

În Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpații Meridionali și Occidentali marți va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35 - 38 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Este vorba de județele Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Buzău, Brăila și Constanța, unde marți este în vigoare o avertizare cod galbende caniculă.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri