Jurnalul.ro Ştiri Social Schimbare radicală în Codul Rutier. Ce trebuie să știe toți șoferii

Schimbare radicală în Codul Rutier. Ce trebuie să știe toți șoferii

de Redacția Jurnalul    |   

O modificare a Codului Rutier prevede a nouă condiție de retragere a permisului auto de către polițiștii de la circulație.

Regulamentul a fost modificat pe 17 februarie 2023 și prevede, printre altele, că polițiștii pot retrage permisul unui șofer "până la ora 08.00 a zilei următoare, dar nu mai puţin de 12 ore".

Decizia poate fi luată de agentul de circulație dacă acesta deține probe ori indicii temeinice că șoferul a consumat alcool ori substanțe interzise înainte de a se ucra la volan și refuză testarea pentru stabilirea concentrației de alcool pur în aerful expirat ori a prezenței unor substanțe psihotrope în organismul conducătorului auto.

Titularul permisului primește însă o dovadă, fără drept de circulație, explică avocatnet.ro. Aceasta va fi înmânată șoferului și cuprinde data, ora și locul unde a fost încheiată, datele de identificarea ale conducătorului auto și ale polițistului, perioada retragerii și motivul. 

Totodată, permisul se păstrează la serviciul poliției rutiere din raza unde a fost constatată contravenției până la restituire, anulare, etc. 

De asemenea, astfel de verificări pot fi efectuate și de polițiștii de frontieră. 

 

 

Subiecte în articol: cod rutier soferi permis auto politie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri