Astrologul Claudiu Ganea, despre Cometa Diavolului:
"În pânza cosmică a Universului, fiecare stea strălucește având și o semnificație spirituală profundă, încărcată de mister și de energii nevăzute, spune cunoscutul astrolog constănțean Claudiu Ganea .
Cu câteva zile înaintea eclipsei de Soare din data de 8 aprilie, își va face aparitia, la fel ca într-un spectacol ceresc, cometa 12P sau Cometa Diavolului, care revine după aproximativ 71 de ani. Această cometă învăluită în mister este vizibilă cu ochiul liber o dată la 71 de ani și 3 luni, când se apropie foarte tare de Pământ.
Sosirea Cometei Diavolului pe bolta cerească, chiar în pragul eclipsei totale de Soare din zodia Berbecului, aduce cu sine o veste a transformării radicale pentru întreaga planetă. Această cometă, după cum ii spune și numele, vine cu o vibrație apăsătoare, dar ea are un scop bine definit și bineînțeles îngăduit de Dumnezeu.
În tradițiile ezoterice, cometele sunt văzute ca fiind purtătoare de mesaje divine, aducând cu ele schimbări de destin ce pot lăsa urme destul de adânci în conștiința umană.
De fiecare dată când acestă cometă s-a apropiat de Pământ a adus provocări și momente de cotitură în întreaga lume.
De data acesta, semnul Berbecului ne vorbește despre războaie și evenimente ce țin de elementul foc, amplificând posibilitatea ca noi conflicte să pornească în lume în anul 2024 și anul următor, 2025.
În acest moment astral intens, să ne amintim că fiecare stea care cade și fiecare cometă care străbate bolta cerească, ne vorbește într-o limbă veche, universală. Cometa Diavolului nu este un prevestitor al sfârșitului, ci mai degrabă anunță nașterea unui început, invitându-ne să ne redescoperim și să renaștem din propria cenușă, conștientizând că nu se întâmplă nimic fără voia lui Dumnezeu.
Datorită volumului mare de energie care se formează în semnul Berbecului, Universul ne dăruiește în acestă perioadă, o oglindă unde putem privi potențialul infinit al prezentului.
O practică spirituală interesantă, folosită pe timpul eclipselor vine de la vechii egipteni și constă în purtarea împrejurul gâtului a amuletelor din cristale sau pietre prețioase. Strălucirea acestor nestemate a fost gândită pentru a compensa cantitatea de lumină pierdută în timpul eclipselor. Egiptenii credeau că pe timpul eclipselor, odată cu soarele și oamenii își pierd din vitalitate, de aceea protecția cu cristale este foarte potrivită în acestă zi. Cele mai potrivite cristale pentru acest eveniment sunt: Cristalul de stancă, Fenacitul, Danburitul, Moissanitul, Piatra Soarelui, Moldavitul, Tectita libiană aurie și Cuarțul Faden.”