Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Conducta de transport gaze Sighetu Marmaţiei - Vişeul de Sus - Borşa a fost declarată de importanţă naţională

Conducta de transport gaze Sighetu Marmaţiei - Vişeul de Sus - Borşa a fost declarată de importanţă naţională

Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Sighetu Marmaţiei - Vişeul de Sus - Borşa a fost declarată de importanţă naţională printr-o Hotărâre de Guvern, adoptată în şedinţa de astăzi, a anunţat Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA).

În acest județ nu există conducte de alimentare cu gaze naturale, iar pentru încălzirea locuinţelor, a spaţiilor comerciale şi a obiectivelor socio-culturale se folosesc lemne de foc, cărbuni şi gaze lichefiate.

"Zona Maramureş este o zonă axată pe turism, care beneficiază de locuri de cazare în hoteluri de 2, 3 şi 4 stele, precum şi o variată reţea de pensiuni turistice şi agroturistice, baze de tratament şi săli de sport pentru medicina recuperatorie. Alimentarea cu gaze naturale în această zonă este un obiectiv esenţial, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locuitorilor, cât şi în scopul îndeplinirii criteriilor pentru atingerea standardelor europene de viaţă. Asigurarea tuturor utilităţilor în mediul rural, va duce la atragerea de noi investitori, crearea de noi locuri de muncă şi în consecinţă dezvoltarea economico - socială a judeţului", se arată în comunicat.

Prin conducta Sighetu Marmaţiei - Vişeul de Sus - Borşa, se creează interconectarea sistemului de transport gaze naturale din partea de Nord - Vest a ţării (zona de consum Maramureş), cu sistemul de transport gaze naturale din partea de Nord - Est (zona de consum Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei).

Conducta Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei

Un alt obiectiv de importanţă naţională, aflat în curs de realizare de companiaTransgaz, prin realizarea unei conducte pe direcţia Borşa - Vatra Dornei. Se va asigura alimentarea cu gaze pentru zonele aferente din două direcţii şi echilibrarea sistemului naţional de transport gaze naturale.

"Va fi îndeplinit criteriul siguranţei şi continuităţii aprovizionării acestei zone sărace în resurse energetice cu sursă de energie. În ceea ce priveşte impactul asupra mediului, asigurarea aprovizionării cu gaze naturale a zonei conduce la protejarea fondului forestier prin diminuarea consumului de lemn şi la scăderea nivelului poluării mediului, deoarece fiind faptul că gazele arse provenite din consumul gazelor naturale conţin mai puţine noxe decât cele rezultate din arderea combustibililor solizi", se precizează în comunicat.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri