Pe 25 septembrie, ora 18:30, „Conu Leonida (1880 – 2023)” de Ion Luca Caragiale, regia Radu Popescu, scenografia Kimberly Vintilă în distribuție Ion Haiduc, Manuela Hărăbor, Ana - Maria Ivan se joacă la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu. Vă invităm la o revizitare a celebrului text al lui I.L.Caragiale Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea, în cheia anului 2023. Cum să fii fericit în viață? Pare simplu atunci când ai un cămin primitor și comod, ceva bun de pus pe masă, o soție grijulie și bună gospodină sau un soț hâtru și cu experiență de viață... doar să nu te preocupe politica... Pentru că atunci, în cele mai întunecate momente ale nopții, fandacsia și ipohondria pot să izbească cu putere, de unde nu te aștepți... Conu’ Leonida este un „monstru sacru” al lumii noastre teatrale. Dar înainte de a fi un monstru, este un om prins în plasa informațiilor care vin peste el din mass media, care îi distrug lui și Efimiței liniștea somnului și a gândului. La 1880, ca și în 2023, asistăm la o veșnică poveste a societății noastre în care ”tot ce-i românesc nu piere”.
Tot pe 25 septembrie, dar de la ora 20:00, şi la Sala George Constantin a Teatrului Nottara, se joacă piesa „Cock” de Mike Bartlett, regia Tony Adam Horațiu, scenografia Mădălina Mihai, în distribuție Cristi Neacșu, Tudor Cucu - Dumitrescu, Ștefania Cîrcu, Cătălin Frăsinescu. Piesa lui Mike Bartlett vorbește despre iubire și despre puterea noastră de a înțelege formele și complexitatea acestui sentiment înălțător. Mai presus de toate însă, “Cock” aduce în fața noastră o serie de întrebări esențiale – Avem curajul să fim, cine suntem cu adevărat? Avem îndrăzneala de a ne trăi propriul adevăr? Suntem în stare să ne asumăm alegerile și să ieşim din zona de confort ?
Societatea contemporană se schimbă cu rapiditate iar teatrul contemporan are datoria de a aduce în fața spectatorilor problemele cu care aceasta se confruntă. Astfel, identitatea de gen este astăzi un subiect extrem de actual și el necesită o abordare corectă, pe măsura complexității lui. Spectacolul “Cock” aduce în prim plan triunghiul dramatic de relaționare, în care ne-am aflat fiecare dintre noi, asumându-ne, de cele multe ori inconștient, unul dintre cele 3 roluri: victimă, salvator sau persecutor. Construit într-o structură cinematografică, spectacolul împletește lupta și suferințele personajelor, cu situațiile comice, generând un ritm alert, ce-l va face pe spectator să rămână implicat până la final.