Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord promite răzbunare împotriva sancţiunilor lansate de SUA

Coreea de Nord promite răzbunare împotriva sancţiunilor lansate de SUA

Coreea de Nord a promis să-şi consolideze arsenalul nuclear şi să lanseze “de o mie de ori”, ca răzbunare împotriva Statelor Unite ale Americii, după sancţiunile dure ale ONU venite ca urmare a lansărilor de rachete balistice intercontinentale, scrie The Guardian.

Avertizarea vine la două zile după ce consiliul de securitate al ONU a aprobat anonim noi sancţiuni pentru pedepsirea Coreei de Nord, inclusiv o interdicţie a cărbunelui şi a altor produse de export de peste un miliard de dolari. Ambasadorul Americii la ONU, Nikki Haley, a numit rezoluţia redactată de SUA ca fiind cel mai mare set de sancţiuni lansat vreodată împotriva Coreei de Nord.

Guvernul Coreei de Nord a spus, într-o declaraţie apărută în presa de stat, că aceste sancţiuni reprezintă “încălcarea vioentă a suveranităţii sale” şi că acestea au fost cauzate de “un complot mârşav al SUA pentru a izola şi sufoca” ţara. Guvernul Coreei de Nord a mai afirmat că sancţiunile SUA nu îi vor forţa niciodată să negocieze în privinţa programului său nuclear sau să renunţe la eforturile lor de a întări capacităţile nucleare ale ţării.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri