Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud are un nou președinte. Promisiunile noului șef al statului

Coreea de Sud are un nou președinte. Promisiunile noului șef al statului

La alegerile din 9 martie 2022 a fost ales un nou președinte al Coreii de Sud. Yoon Suk-yeol a depus jurământul în fața parlamentului de la Seul, scrie Reuters.

''Apelul generaţiei noastre este de a construi o ţară care adoptă democraţia liberală şi asigură o economie de piaţă prosperă, o ţară care îşi îndeplineşte responsabilităţile de membru de încredere al comunităţii internaţionale, o ţară care aparţine cu adevărat poporului. Noi, ca cetăţeni globali, trebuie să ne ridicăm împotriva oricărei încercări de a ni se confisca libertatea, de a ne fi abuzate drepturile omului sau de a distruge pacea'', a declarat acesta în fața a circa 41.000 de persoane. 

Yoon Suk-yeol are 61 de ani, a fost procuror general și a candidat din partea Partidului Puterii Populare. El va conduce țara timp de 5 ani și îl înlocuiește pe Moon Jae-in. 
Noul președinte a promis recontrucția țării pe principiile democrației liberale și a economiei de piață. Totodată, a promis că va ajuta economia Coreei de Nord dacă Phenianul va decide să renunțe la armele nucleare. 


 

Subiecte în articol: coreea de sud
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri