Jurnalul.ro Ştiri Observator Produsele tradiționale din piețele din Capitală, analizate în laborator: Zgârciuri, carne de proastă calitate și E.coli

Produsele tradiționale din piețele din Capitală, analizate în laborator: Zgârciuri, carne de proastă calitate și E.coli

de Redacția Jurnalul    |   

Comercianții profită în această perioadă de faptul că românii vor să aibă pe masa de sărbători preparate tradiționale, însă în urma verificărilor efectuate s-au constatat probleme semnificative legate de calitate și igienă.

Observator a dus la analize mai multe mostre din astfel de aşa-zise bunătăţi, cumpărate din târguri tradiţionale şi pieţe. Inspectorii sanitari sunt şi ei revoltaţi de rezultatele care taie orice poftă: milioane de germeni pe cârnaţi şi o tobă care nu are mai nimic în comun cu reţeta tradiţională. 

Mostrele de tobă analizate în laborator au indicat o calitate îndoielnică a produsului.

„Raportul colagen-proteină pentru unul dintre produsele aduse, o tobă de porc în poliamida, este de 55. Limita pe care legislația ne-o dă este de 35. Este un aliment fără valoare nutrițională reală, îl mâncăm degeaba”, a explicat Alexandru Cîrîc, director al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pentru Observator.

Pe lângă aceste aspecte, s-au identificat impurități vizibile în compoziția produsului.

Subiecte în articol: craciun preparate tobă analiza laborator
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri