Jurnalul.ro Tech Gadget Sfaturi pentru utilizatorii de iPhone. Cum poți să recuperezi mesajele șterse

Sfaturi pentru utilizatorii de iPhone. Cum poți să recuperezi mesajele șterse

de Redacția Jurnalul    |   

Se poate întâmpla să ștergi din greșeală un mesaj importat de pe telefon și vrei apoi să-l recuperezi. Din fericire, există câteva metode prin care poți să accesezi SMS-ul dorit.

Dacă ai suficient spațiu pe telefon, nu există motive să ștergi mesajele. Dacă ai șters însă din greșeală un mesaj pe care voiai să-l păstrezi, iată cum îl poți recupera:

Dacă ai iPhone trebuie să acționezi repede dacă vrei să recuperezi mesajele șterse. 

„Mesajele de pe iPhone sunt stocate într-o bază de date, în ceea ce noi numim format SQLite,” explică Mark Soto, fondatorul Cybericus, o firmă de securitate cibernetică. „Aceste mesaje nu sunt șterse imediat din baza de date. În schimb, sunt adăugate pe un tip de listă, numită listă gratuită. Mesajele din astfel de liste sunt stocate ulterior în arhive care pot fi accesate prin iTunes și Cloud. Așa pot recupera agențiile mesajele șterse.” 

Citiți și Sfaturi pentru utilizatorii de Gmail. Cum să recuperezi 15 GB spațiu de stocare

Însă aceste liste se schimbă pe măsură ce trimiți mai multe mesaje. Prin urmare, dacă ai șters din greșeală mesaje, nu trimite altele noi până când nu le-ai recuperat pe cele pierdute. 

1. Contactează furnizorul de servicii mobile

Furnizorul de servicii mobile are o arhivă cu mesajele trimise. Aceste practici diferă de la o companie la alta.

„Din când în când, vei avea noroc și afli că au o arhivă cu cele mai recente mesaje și apeluri,” spune Soto. „De obicei acesta e primul pas înainte să folosim orice software de recuperare.” 

2. iCloud

O altă metodă pentru a recupera mesajele șterse de pe iPhone este să le cauți în iCloud. Poți seta ca informațiile de pe telefon să fie salvate zilnic în iCloud.

Trebuie să te asiguri că ai îndeajuns de mult spațiu pe iCloud pentru a stoca informațiile Primești 5GB spațiu de stocare gratuit de la Apple, după care trebuie să plătești. 

Citiți și Avertisment pentru utilizatorii de smartphone. Pericolul din spatele celor mai uzuale aplicații 

3. iTunes

Nu toată lumea își salvează zilnic informațiile de pe telefon pe iTunes. Însă dacă ți-ai salvat datele pe iTunes, atunci le poți recupera de acolo. 

Trebuie să îți conectezi iPhone-ul la calculator și să deschizi iTunes. Apoi accesezi interfața platformei și apeși pe simbolul iPhone. De pe pagina Summary, alege Restore Backups. Alege datele și mesajele pe care vrei să le recuperezi și apasă pe Restore, potrivit useit.ro.

Subiecte în articol: iphone mesaje sterse telefon smartphone
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri