Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să lupți împotriva durerilor și inflamațiilor pe cale naturală

Cum să lupți împotriva durerilor și inflamațiilor pe cale naturală

Dacă te confrunți cu dureri sau inflamații, le poți combate pe cale naturală fără să ai de-a face cu efectele adverse cauzate de anti-inflamatoarele tradiționale, scrie Expand Your Consciousness. Șase suplimente testate științific au arătat că pot reduce semnificativ inflamațiile.

Din moment ce inflamațiile pot fi cauzate și de o alimentație nesănătoasă și de un stil de viață problematic, este important să ținem minte că alimentele anti-inflamatoare, exercițiile fizice și somnul pot ajuta la tratarea acestora.

Acidul alfa-lipoic

Acidul alfa-lupoic este un acid gras creat de organism, care joacă un rol cheie în menținerea sănătății metabolismului și în menținerea energiei. De asemenea, acționează asemeni unui antioxidant, protejând celulele și ajutând la restabililea nivelului de vitamina C și E.

Mai multe studii au arătat că acidul alfa-lupoic ajută în tratarea inflamațiilor. Doza recomandată este de 300-600 mg pe zi. Acesta nu este recomandat femeilor însărcinate.

Curcumina

Curcumina este o componentă a condimentelor turmenice. Aceasta poate reduce inflamațiile cauzate de diabet, boli de inimă, boala intestinului inflamator și cancer. Doza recomandată este de 100-500 mg pe zi. De asemenea, curcumina nu este recomandată femeilor însărcinate.

Uleiul de pește

Suplimentele din ulei de pește conțin acizi grași omega-3, vitali pentru sănătatea organismului. Acestea pot trata inflamațiile asociate cu diabetul, bolile de inimă și cancerul. Doza recomandată este de 1-1.5 grame pe zi, iar suplimentele nu trebuie să conțină mercur. Nu este recomandat persoanelor care iau diluanți de sânge sau aspirină, dacă nu este recomandat de către medic.

Ghimbir

Ghimbirul este folosit în mod obișnuit pentru tratarea indigestiei și grețurilor. Două componente din ghimbir, gingerolul și zingerona, ajută la reducea inflamațiilor asociate cu colita, bolile rinichilor, diabetul și cancerul mamar. Doza recomandată este unu-două grame pe zi. Nu este recomandat persoanelor care iau diluanți de sânge sau aspirină.

Resveratrol

Resveratrolul este un antioxidant care se găsește în struguri, afine și alte fructe de culoare mov. De asemenea, se găsește în vinul roșu și în arahide. Acesta poate reduce inflamațiile asociate cu bolile de inimă, rezistența la insulină, gastrita și colita. Doza recomandată este de 150-500 mg pe zi. Nu este recomandat persoanelor care iau dilunați de sânge.

Spirulina

Spirulina este o algă verde-albăstruie cu puternice efecte antioxidante. Studiile au arătat, de asemenea, că reduce inflamațiile, conduce la o îmbătrânire mai sănătoasă și întărește sistemul imunitar. Doza recomandată este de unu-opt grame pe zi. Nu este recomandată persoanelor cu boli ale sistemului imunitar și care au alergii la spirulină sau alge.

Înainte de a consuma aceste suplimente este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri