Petre Daea, ministrul Agriculturii, alături de şefii ANSVSA şi ANPC au prezentat rezultatele analizelor la produsele comercializate de mari retaileri atât pe piata românească , cât şi în magazinele din vestul UE. S-au găsit diferenţe de calitate la nouă produse, precum parizer de porc, pateu, conserve de peşte. Au fost analizate nouă produse din categoria brânzeturilor, două produse din categoria unt, un produs din categoria smântână, şapte produse din categoria şuncă, trei produse din categoria cârnaţi, un produs din categoria crenvurşti, trei produse din categoria peşte, două produse din categoria ficat şi un produs din categoria ciocolată. Neregulile au fost constatate la parizer de porc, cârnaţi pentru grătar, conservă de peşte, pateu de ficat, bacon, şuncă şi conservele de macrou şi hering. De remarcat faptul că oficialii nu au dezvăluit mărcile la produsele cărora calitatea diferă faţă de cele vândute în vest. Practic, rezultatele anunţate nu ajută cu absolut nimic.