Cântăreaţa de muzică uşoară Mihaela Mihai (pe numele real Mihaela Maria Neagu) s-a născut la 27 octombrie 1946, la Giurgiu. A urmat şcoala şi liceul de muzică, a luat lecţii de pian şi vioară.
Este absolventă a Conservatorului Naţional de Muzică Bucureşti. Este remarcată, încă din perioada când era studentă la Conservator, de compozitorul Alexandru Mandy, care îi va încredinţa spre interpretare numeroase creaţii, ajunse şlagăre renumite: "Nu stingeţi stelele", "Pământul", "Greu se mai fac oamenii oameni", "Tudore", "Cântec pentru bradul meu", "Sub un petic de cer", "Îţi mulţumesc".
Mihaela Mihai a devenit cunoscută îndeosebi prin interpretarea melodiei ''De-ai fi tu salcie'', compusă de Horia Moculescu (versuri Puiu Maximilian), care a rămas un adevărat hit de la lansare şi până astăzi. A participat la sute de emisiuni de televiziune, turnee în ţară şi străinătate, şi are numeroase înregistrări.
Alte melodii celebre interpretate de îndrăgita cântăreaţă sunt: ''Cine-aş fi?'', ''Dacă iubeşti fără să speri'', ''Glasul tău'', '' Hei, mare!'', ''Inima de artist'', ''La anii mei'', ''Luciana'', ''Oh, Isabelle'', ''Ora cântecului'', ''Parfumul străzilor'', ''Primăvară, primăvară'', ''Sorcova'', ''Trurli, trurli, dragă'' ş.a.
Începând din 1975 s-a stabilit în Franţa. Revenită în România imediat după 1990, a condus departamentul de publicitate al TVR. În continuare a locuit, alternativ, la Bucureşti şi la Paris. S-a specializat în comunicare audiovizuală şi politică, a lucrat în societăţi de publicitate, la realizarea mai multor campanii electorale şi comerciale. La Paris a urmat cursul post-universitar ''Noi tehnici de comunicare''.
În 2005 şi-a lansat primul album destinat copiilor - ''Pudră de stele. Cântece de leagăn pentru mici şi mari'', care conţine cântece de leagăn, orchestrate într-o manieră care îi captivează nu numai pe copii dar şi pe părinţi (''Lullaby'', ''Isabelle'', ''Poarta de lumină'', ''Roua'', ''Trecea un vapor'', ''Ciobăniţa'', ''Cântec de leagăn'', ''Băieţelul'' ş.a).
La începutul anilor '70, a jucat în filmele de lung-metraj ''Asediul'' şi ''Bariera'', în regia lui Mircea Mureşan, alături de actori precum Octavian Cotescu, Toma Caragiu, Ion Besoiu, Gheorghe Dinică, Gina Patrichi.
A obţinut Premiul I la Festivalul Internaţional "Coupe d'Europe du Tour de Chant" - Belgia, 1971 şi multe alte premii la diverse festivaluri internaţionale: Cerbul de Aur, Berlin, Sopot etc. În 2002, la ''Marea Gală a muzicii uşoare româneşti - O zi printre stele'', găzduită de Studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Române, i-a fost înmânat Premiul de onoare, alături de alţi solişti îndrăgiţi ai muzicii uşoare româneşti.
Iniţiatoare şi preşedinte al Uniunii Artiştilor Liber Profesionişti din România (U.A.L.P.R.), Mihaela Mihai s-a implicat în elaborarea şi aplicarea Legii 109/2005 privind indemnizaţiile artiştilor. Este membră a S.A.C.D - Paris (Societe des Compositeurs et Auteurs Dramatiques). www.agerpres.ro