Înainte de a adopta o asemenea dietă trebuie să știți că este dificil de urmat și că nu se recomandă persoanelor cu boli cardiovasculare sau hipertensivilor. Este gândită ca o cură de slăbire pe termen scurt pentru că asigură un aport scăzut de nutrienți, iar privarea pe termen lung duce la malnutriție.
Mai mult decât atât, nu se recomandă persoanelor cu un stil de viață agitat, care fac multă mișcare sau a căror loc de muncă implică activități fizice. Dacă sunteți de părere că merită să urmați acest regim sever, trebuie să vă pregătiți timp de o săptămână. Începeți prin a diminua gradual porțiile, astfel încât organsimul să se adaptateze la o cantitate mică de mâncare. Tot în această perioadă va trebui să eliminați zahărul și făinoasele.
Potrivit medguru.ie, regulile dietei japoneze sunt:
1. Zahărul, sarea și băuturile alcoolice sunt strict interzise și chiar și o cantitate mica va încetini sau va stopa procesul de slăbire.
2. Nu vă abateți de la meniurile prezentate.
3. Nu schimbați mesele sau zilele între ele.
4. Beți cel puțin 1,5 – 2 l de apă plată sau de izvor în fiecare zi.
5. Nu repetați dieta de mai mult de 2-3 ori pe an.
6. Se recomandă să luați suplimente alimentare (vitamine și minerale) pe durata celor două săptămâni.
Meniul dietei japoneze
Ziua 1
Mic dejun: o ceașcă cu cafea, fără zahăr, fără lapte
Prânz: două ouă fierte tari, salată de varză (fiartă) cu puțin ulei și un pahar cu suc de roșii
Cină: pește fiert sau preparat la abur
Ziua 2:
Mic dejun: o ceașcă cu cafea, fără zahăr, fără lapte și o felie de pâine toast
Prânz: pește la abur sau fiert, salată de varză cu puțin ulei
Cină: 100g de carne de vită fiartă, un pahar cu kefir
Ziua 3
Mic dejun: o ceașcă cu cafea, fără zahăr, fără lapte și o felie de pâine toast
Prânz: un dovlecel mediu, gătit în tigaie
Cină: două ouă fierte tari, 200g de carne de vită fiartă și salată de varză proaspătă cu puțin ulei
Ziua 4
Mic dejun: o ceașcă cu cafea, fără zahăr, fără lapte
Prânz: un ou fiert, trei morcovi fierți asezonați cu puțin ulei, 15 grame de brânză tare
Cină: un fruct
Ziua 5
Mic dejun: morcov crud răzuit, cu puțin suc de lămâie
Prânz: pește fiert sau preparat la abur și un pahar cu suc de roșii
Cină: un fruct
Ziua 6
Mic dejun: o ceașcă cu cafea fără zahăr, fără lapte
Prânz: 300 g de pui fiert cu salată de varză proaspătă și morcov
Cină: două ouă fierte tari și doi morcovi răzuiți, asezonați cu puțin ulei
Ziua 7
Mic dejun: o ceașcă cu ceai
Prânz: 200g de carne de vită fiartă și o legumă crudă (ardei/ castravete)
Cină: orice din zilele anterioare, cu excepția zilei 3
Ziua 8
Mic dejun: o ceașcă cu cafea, fără zahăr, fără lapte
Prânz: 300g de pui fiert și salată de varză proaspătă sau morcov proaspăt
Cină: două ouă fierte tari și un bol cu morcov răzuit și puțin ulei
Ziua 9
Mic dejun: morcov crud răzuit cu suc de lămâie
Prânz: o porție mare de pește fiert sau preparat la abur și suc de roșii
Cină: un fruct
Ziua 10
Mic dejun: o ceașcă cu cafea, fără zahăr, fără lapte
Prânz: un ou, trei morcovi fierți, puțin ulei și 15g de brânză tare
Cină: un fruct
Ziua 11
Mic dejun: O ceașcă cu cafea, fără zahăr, fără lapte și o felie de pâine toast
Prânz: un dovlecel mediu, preparat în tigaie
Cină: două ouă fierte tari, 200g de carne de vită fiartă și salată de varză proaspătă cu puțin ulei
Ziua 12
Mic dejun: o ceașcă cu cafea, fără zahăr, fără lapte și o felie de pâine toast
Prânz: pește fiert sau preparat la abur, salată de varză cu puțin ulei
Cină: 100g de carne de vită fiartă și un pahar cu kefir
Ziua 13
Mic dejun: o ceașcă cu cafea, fără zahăr, fără lapte
Prânz: două ouă fierte tari, salată de varză (preferabil fiartă) și un pahar cu suc de roșii
Cină: pește fiert sau preparat la abur