Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul SVR: NATO nu va reuși să provoace Rusiei o înfrângere strategică în Ucraina

Directorul SVR: NATO nu va reuși să provoace Rusiei o înfrângere strategică în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |   

NATO nu va reuși să provoace o "înfrângere strategică" Rusiei deși a trimis armament de miliarde de dolari în Ucraina, spune Serghei Nar]șkin, directorul Serviciului de Informații Externe (SVR), citat de Reuters.

"NATO ridică miza pentru că încă visează la o înfrângere strategică a Rusiei. Dar asta nu se va întâmpla", a spus acesta pentru RIA, referindu-se la livrările masive de echipamente militare occidentale în Ucraina, precizând că Moscova "a luat notă de creşterea volumului şi a gamei echipamentului militar furnizat".

"SUA şi aliaţii lor sunt hotărâţi să se războiască cu Rusia până la ultimul ucrainean", a acuzat șeful SVR.

Washingtonul a anunțat recent că trimite un nou ajutor armat către Kiev în valoare de 2 miliarde de dolari, printre acestea aflându-se și rachete cu rază de acțiune mai lungă, de 150 de kilometri.

NATO și SUA livrează echipamente militare tot mai  performante pe frontul din estul Ucrainei, promițând tancuri Abrams și Leopard2. Kievul cere acum și avioane de luptă. Ucraina și aliații spun că livrările de armament sunt vitale pentru ajuta această țară să se apere de invazia rusă.

În replică, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, au acuzat NATO că şi-au asumat un rol mai activ în conflict.
 

Subiecte în articol: svr Rusia nato infrangere strategica
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri