Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul general al Telegram a fost arestat în Franța

Directorul general al Telegram a fost arestat în Franța

de Redacția Jurnalul    |   

Fondatorul și directorul general al Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franța, pe aeroportul Le Bourget. El venea din Azerbaidjan și era înregistrat în FPR-dosarul persoanelor căutate. Mandatul de percheziție al lui Durov era valabil doar dacă acesta se afla pe teritoriu francez.

Fondatorul și directorul general al Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franța, pe aeroportul Le Bourget, scrie TF1.

Durov a fost arestat în timp ce cobora din avionul său privat pe pista aeroportului Le Bourget. Franco-rusul în vârstă de 39 de ani era însoțit de garda sa de corp și de o femeie.

Pavel Durov venea din Azerbaidjan și era înregistrat în FPR (dosarul persoanelor căutate). CEO-ul Telegram avea și un mandat de percheziție francez emis de OFMIN, Direcția Națională de Investigații Criminale din Franța.

Instanțele consideră că lipsa de moderație și de cooperare a lui Pavel Durov cu forțele de ordine și instrumentele oferite de Telegram îl fac complice la trafic de droguri, infracțiuni de pedofilie și fraudă.

Mandatul de percheziție al lui Durov era valabil doar dacă acesta se afla pe teritoriu francez.

„De când știa că este persona non grata în Franța, Pavel Durov își făcuse un obicei din a călători în Emiratele Arabe Unite, țările din fosta URSS, America de Sud. Călătorea foarte puțin în Europa și evita țările în care Telegram era sub supraveghere”, au declarat sursele TF1-LCI.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri