Vicepreşedintele Comisiei de anchetă care va analiza activitatea SPP, deputatul PNL Victor Paul Dobre, a invocat numele lui Liviu Dragnea la finalul primei şedinţe a comisiei. Dobre clamează că Dragnea a semănat îndoiala despre SPP, aşa încât ar trebui să fie primul pe lista celor audiaţi. Totodată, liberalul crede că premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Paul Stănescu şi miniştrii care au renunţat la paza serviciului ar trebui să-şi probeze decizia.
Dobre susţine că Dragnea trebuie să dovedească bun-simţ, în calitate de pârâtor. „Nouă ni se pare o chestiune de bun simţ ca în primul rând să-l inviţi pe cel care s-a plâns, În orice procedură administrativă, juridică, dacă cineva face o plângere, o reclamaţie, el este primul invitat să ne spună şi nouă ce s-a întâmplat”, a spus Dobre. Chestionat despre cum se prezintă reprezentanţii PSD din Comisia de anchetă a SPP, Dobre a mărturisit că-i vede destul de blazaţi: „Nu cred că foarte entuziasmaţi (...) Noi nu putem porni o discuţie decât de la obiectul sesizării, pentru că această hotărâre este hotărârea plenului reunit, o respectăm, dar n-are nicio expunere de motive, nu scrie nicăieri de unde, ce cum”. În comisia de anchetă a SPP s-a lăsat vacarm. Liberalii şi social-democraţi păzesc viziunile formaţiunilor din care fac parte. Senatorul PSD Daniel Butunoi, numit şef al comisiei de anchetă după şedinţa de ieri, de constituire a comisiei, afirmă că va veghea ca legea să fie respectată. „Voi avea grijă ca activitatea acestei comisii să se desfăşoare în limitele stabilite prin hotărârea plenurilor renuite şi publicată în Monitorul Oficial. Nu am stabilit încă o ordine şi o listă completă pentru cei care vor fi citaţi sau invitaţi la audieri”, a declarat Butunoi. Acesta asigură că şi Dragnea e pe lista celor chemaţi să depună mărturie. Desigur că va fi audiat şi vicepremierul Stănescu, precum şi generalul Pahonţu, directorul SPP, garantează Butunoi. Deocamdată, activitatea parlamentarilor din comisia de anchetă este pusă sub semnul întrebării de PNL. Comisia va funcţiona până când CCR se pronunţă asupra sesizării de neconstituţionalitate a înfiinţării acestei comisii, sesizare făcută de către PNL, a explicat Butunoi. Până atunci, membrii comisiei au de încropit un regulament de organizare şi funcţionare pe care trebuie să-l trimită Birourilor Permanente ale Parlamentului. „Noi suntem obligaţi să respectăm hotărârea plenurilor reunite. Dacă va decide CCR că aceasta comisie a fost constituită în mod ilegal, comisia se va suspenda. Până atunci, noi avem nişte termene: de la data hotărârii, în termen de cinci zile să depundem către Birourile permanente reunite regulamentul de organizarea şi funcţionare şi analizarea pentru membrii birourilor acestei Comisii”, a informat Butunoi.
Preşedintele Comisiei de anchetă a SPP, senatorul PSD Daniel Butunoi crede că ancheta nu trebuie să fie zorită, iar el, ca şef, să fie lăsat să-şi fac documentaţia. El afirmă că deocamdată nu ştie decât că SPP este o structură cu caracter militar care se ocupă cu protecţia şi paza demnitarilor (...) „Nu-l cunosc pe Pahonţu. Comisia va stabili dacă s-a implicat în plan politic", a declarat Butunoi.