Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Economisire și zgârcenie: care este limita?

Economisire și zgârcenie: care este limita?

În societatea noastră, lăcomia nu este privită cu ochi buni, ceea ce are adesea un efect negativ asupra unei dorințe perfect adecvate de a economisi bani. Pentru a nu părea zgârciți, mulți oameni refuză să accepte beneficiile obiective ale frugalității. Să vedem unde se trasează linia de demarcație între cele două.

Zgârcenia și economisirea: care este diferența?

O persoană lacomă este ghidată de o dorință irațională de a dobândi cât mai multe resurse, este incapabilă să împartă și să dea înapoi, iar orice cheltuială îi provoacă un disconfort psihologic considerabil. O persoană economă nu se străduiește să obțină toți banii din lume, ci are obiective financiare clare, pe care le atinge prin intermediul unei planificări financiare competente. O persoană economă știe să se bucure de cheltuieli chibzuite, este capabilă să nu-și refuze cheltuieli pentru lucruri importante și plăcute, în timp ce un zgârcit se simte inconfortabil la simpla idee de a cheltui, chiar și pentru el însuși.

3 reguli pentru omul econom

Economisirea este cheia pentru a menține un buget cu perspectiva de a-l crește. Oamenii care știu cum să economisească în mod corespunzător folosesc următoarele reguli:

  • Să nu trăiască în limita posibilităților lor, ci puțin mai modest. Aceștia pun deoparte cel puțin 5-10% din orice venit pentru obiectivele lor financiare.
  • Este mai bine să petreceți ceva mai mult timp în căutarea celei mai bune oferte decât să plătiți prea mult în zadar. Astfel de persoane utilizează în mod activ serviciile de comparare a prețurilor și găsesc întotdeauna produsul dorit la o reducere substanțială. Acest lucru este valabil mai ales în situațiile în care sunt necesare servicii financiare. Serviciul de comparare financiară MyCredy, care vă ajută să găsiți rapid cea mai bună ofertă de împrumuturi și microcredite, este destinat persoanelor economi.
  • Nu vă temeți de credite, dar folosiți-le cu înțelepciune. O persoană economă nu va lua un împrumut pentru un iPhone sau pentru nuntă, dar dacă este nevoie de bani pentru o investiție profitabilă în mod obiectiv, va alege un împrumut bancar sau un împrumut rapid online cu cele mai bune condiții și își va duce la îndeplinire planul. Cu toate acestea, oamenii economi se străduiesc să nu aibă datorii scadente, deoarece acest lucru duce la cheltuieli inutile cu dobânzile și penalitățile, care consumă bugetul în mod inutil. 
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri