Electromagnetica a afişat, în 2017, o pierdere de 15,347 milioane de lei faţă de un profit raportat la finele anului 2016 de 4,327 milioane de lei, în principal din cauza sancţiunii aplicate recent de Consiliul Concurenţei, reiese din rezultatele companiei, publicate joi pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Conform sursei citate, printre motivele pentru care a înregistrat pierdere pe anul trecut s-au aflat: nivelul ridicat al provizioanelor şi al amortizărilor, precum şi constituirea unui provizion în valoare de 10 milioane lei ca urmare a sancţiunii primite, în ianuarie 2018, de la Consiliul Concurenţei pentru o presupusă încălcare a legii concurenţei pe piaţa producerii şi comercializării contoarelor de energie electrică şi a echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei şi pe piaţa prestării serviciilor aferente măsurării energiei electrice in perioada 2010-2012. "Ulterior comunicării deciziei motivate, societatea va contesta în instanţă decizia de sancţionare în termenul legal", se precizează în comunicatul postat pe BVB.
"Activitatea de producţie a înregistrat pierderi ca urmare a comenzilor fluctuante şi, implicit, scăderii cifrei de afaceri, în principal din cauza amânării unor licitaţii de echipamente de măsurare a consumului de energie electrică şi a unor licitaţii de elemente de siguranţă a traficului feroviar", notează sursa citată.
Raportul financiar al societăţii arată că totalul datoriilor pe termen lung s-a ridicat, la finele anului 2017, la 75,874 milioane lei, în creştere de la 61,602 milioane de lei, înregistrat în aceeaşi perioadă din 2016. De asemenea, veniturile Electromagnetica s-au diminuat, anul trecut, cu 5,36%, până la valoarea de 221,623 milioane de lei, iar totalul capitalurilor proprii şi datorii a ajuns la 391,974 milioane de lei, în scădere de la 392,153 milioane de lei, cât se consemnase la sfârşitul anului 2016.
Electromagnetica este producător şi furnizor de energie electrică, echipamente de măsurare şi distribuţie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, aparataj electric, subansamble electrice, electronice, metalice şi din mase plastice.