Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron a atacat naționalismul și izolaționismul în fața Congresului SUA

Emmanuel Macron a atacat naționalismul și izolaționismul în fața Congresului SUA

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a folosit discursul din fața Congresului SUA pentru a denunța naționalismul și izolaționismul, scrie BBC. Emmanuel Macron a afirmat că astfel de politici sunt o amenințare pentru prosperitatea globală.

Președintele Franței a declarat că SUA a inventat multilateralismul, iar acum trebuie să-l reinventeze pentru a creea o nouă ordine mondială în secolul 21.

„Să ne scriem noi înșine istoria, să scriem viitorul pe care-l vrem. Trebuie să ne structurăm răspunsurile față de provocările mondiale cu care ne confruntăm”, a spus președintele francez în ultima zi a vizitei sale de stat în SUA.

„Dacă nu acționăm în comunitatea mondială, sunt convins că instituții internaționale ca ONU, NATO nu vor mai fi în măsură să-și exercite influența stabilizatoare”, a mai spus acesta.

Emmanuel Macron a legat o strânsă relație cu Donald Trump, fiind primul lider străin căruia i-a fost permisă o vizită de stat în SUA. Cu toate acestea, comentariile lui Macron legate de izolaționism, de care Donald Trump a fost acuzat în mai multe rânduri, de evitarea războielor comerciale și de protejarea mediului demonstrează că perechea nu este pe aceeași lungime de undă în legătură cu toate subiectele.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri