Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2024: Spania – Germania – Finala din sferturi. Câștigă cine se descurcă cel mai bine fără minge

Euro 2024: Spania – Germania – Finala din sferturi. Câștigă cine se descurcă cel mai bine fără minge

de Redacția Jurnalul    |   

Spania și Germania se întâlnesc vineri în sferturile de finală ale Euro 2024. Meciul de la Stuttgart (ora 19.00) e considerat de specialiști și de fani finala din sferturi. Precocitatea și experiența sunt combinația de bază în ambele tabere, câștigătoarea fiind și probabila viitoare campioană.

După majoritatea părerilor, statisticilor și măsurătorilor, acest sfert de finală reunește cele mai bune echipe din competiție. Cele două foste deținătoare a trofeului sunt cele mai bune marcatoare de la Euro 2024, au avut cele mai multe șuturi la portă, conduc în ceea ce privește acuratețea paselor și au primit împreună doar trei goluri. Și au făcut totul într-o manieră amuzantă, îmbinând tinerețea precoce și înțelepciunea capetelor bătrâne.

„Cu siguranță va fi un meci de la egal la egal", spune căpitanul Germaniei, İlkay Gündoğan, citat de site-ul UEFA. „Cele două echipe joacă probabil cel mai bun fotbal din turneu în acest moment. Totul se va rezuma la cine se descurcă mai bine cu lipsa mingii în anumite momente fără să intre în panică." Gündoğan de la Barcelona se va afla față în față cu colegii de club din trecut (Rodri) și din prezent (Lamine Yamal), o măsură a profunzimii intrigii.

Formații posibile

Spania: Unai Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Pedri, Rodri, Fabián Ruiz; Yamal, Morata, Williams
Ratează următorul meci dacă primește cartonaș: Carvajal, Le Normand, Morata, Vivian

Germania: Neuerm, Neuerm, Neuerm: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum; Andrich, Kroos; Musiala, Gündoğan, Wirtz; Havertz
Ratează următorul meci dacă primește cartonaș: Andrich, Mittelstädt, Rüdiger

Când sunt șterse cartonașele galbene?

Avertismentele din meciurile de la turneul final care nu au dus la o suspendare expiră la încheierea sferturilor de finală. Acestea nu sunt reportate în semifinale.

Drumul spre sferturile de finală

Spania

Grupa B
3-0 cu Croația (Morata 29, Fabián Ruiz 32, Carvajal 45+2)
1-0 cu Italia (Calafiori ag 55)
1-0 cu Albania (Ferran Torres 13)

Optimi de finală
4-1 cu Georgia (Rodri 39, Fabián Ruiz 51, Williams 75, Olmo 83; Le Normand ag 18)

Germania

Grupa A
5-1 cu Scoția (Wirtz 10, Musiala 19, Havertz 45+1 pen, Füllkrug 68, Can 90+3; Rüdiger ag 87)
2-0 cu Ungaria (Musiala 22, Gündoğan 67)
1-1 cu Elveția (Füllkrug 90+2; Ndoye 28)

Optimi de finală
2-0 cu Danemarca (Havertz 53 pen, Musiala 68)

Pronosticurile experților

Graham Hunter, reporter Spania

O ciocnire a titanilor. Poate cele mai bune două echipe de până acum la Euro 2024. Un meci pur și simplu de neratat. De ce am atâta încredere că La Roja poate opri Germania și să continue ceea ce cred eu că poate fi o ascensiune spre al patrulea titlu? Pentru că planificarea, talentul, încrederea, atitudinea, calitatea și, mai ales, soluțiile, sunt la un nivel atât de ridicat. Fie ca echipa cea mai bună să câștige.

Philip Röber, reporter Germania

De unde să începem? De la "Musiala/Wirtz contra Yamal/Williams", de la „finala din sferturi" și „o bătălie a mașinilor de posesie", acest meci generează un flux nesfârșit de povești. Dacă Germania va reuși să își reproducă nivelul ridicat de intensitate, adăugând în același timp un pic mai multă eficiență decât în meciurile anterioare, cred că are șanse mari să treacă. Cine va ieși triumfător? Este o tragere la sorți.

Păreri din tabere

Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei: „Va fi un meci de la egal la egal. Ar fi putut fi finala Euro și cred că va fi un meci echilibrat la nivel fotbalistic. Germania începe întotdeauna meciurile în forță, așa că, evident, vom încerca să contracarăm acest lucru. Vom încerca să luăm inițiativa și să mergem cu totul din primul minut."

Julian Nagelsmann, selecționerul Germaniei: „Nu este o finală, este un sfert de finală. Vrem să fim una dintre echipele din semifinale. Spania vrea și ea să fie campioană, așa că va fi un meci greu. Ambele echipe sunt bune în posesie, au calități bune de contraatac și își pot pune adversarii sub presiune."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: spania-germania EURO 2024
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri