Mirrors of Brâncuși dorește să lase oamenilor o amprentă mai puternică și mai concretă asupra a cine a fost Brâncuși, dar și o raportare la alte concepte și definiții, mai apropiate de esența omului și artistului Brâncuși.
Mirrors of Brâncuși, un proiect multimedia dedicat sculptorului român organizat de Fundația Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă și Christian Westblink cu sprijinul JTI, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul de Artă din Cluj Napoca.
Care sunt cele trei cuvinte care îți vin în minte atunci când cineva te intreabă de Brâncuși?
Ți-ar plăcea să știi mai multe despre sculptorul român și să te pui în pielea unora dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui?
Proiectul Mirrors of Brâncuși este o expoziție care te invită să faci parte din universul celui supranumit “inventatorul sculpturii moderne”.
Proiectul urmărește conceptele de bază ale creației lui Brâncuși și le transpune în noi tehnologii pentru ca tu să ai ocazia să experimentezi cu ideile care au servit drept inspirație pentru sculptor, dar și să privești în opera lui ca într-o oglindă personală.
Prezentare expoziției la Muzeul de Artă din Cluj Napoca într-un cadru preferat pentru expozițiile prezentate atât la Transylvania International Film Festival cât și pe scena artistică locală arată valoarea recunoscută a demersului nostru artistic.
Verticalitate, complexitate ascunsă în linii simple, emoție și reîntoarcere către sine - asta veți descoperi în cadrul expoziției Mirrors of Brâncuși.
Curator: Silvana Dulama-Popa, scenograf: Diana Miroșu, lighting designer: Alin Popa, muzica: Zoli Toth, video: Dilmana Yordanova și Ovidiu Eftimie, foto: Iulian Dinu.