Potrivit cumvaplace.ro, acești fulgi nu au nicio legătură cu drojdia de bere pe care o cunoaștem atât de bine. Fulgii de drojdie inactivă sau uscată nu dospesc aluaturile și sunt folosiți pentru a îmbogăți gustul preparatelor vegetale.
Dacă nu i-ați testat până acum, iată ce ar trebui să știți despre fulgii de drojdie uscată:
- nu conțin gluten, ceea ce îi face un aliment important pentru persoanele care au intoleranță
- sunt o sursă de vitamine din complexul B-urilor (echilibrează stările de stres)
- conțin minerale (fier, zinc, seleniu, mangan)
- sunt considerați o sursă de proteine complete și de fibre alimentare, care alături de un meniu echilibrat, pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol „rău”. Conținutul de fibre ajută la reglarea tranzitului intestinal, oferind în același timp și senzație de sațietate
- sunt ambalați în punguțe/cutii de 100/150/200 g și puteți găsi și sub formă de pulbere alb-gălbuie
- pot fi cumpărați din orice magazin naturist sau din supermaketuri
- în contact cu apa sau cu orice alt mediu lichid se dizolvă foarte repede
- nu balonează
- gustul lor seamănă cu cel al parmezanului
- îi puteți adăuga în salate, paste, sosuri, mâncăruri de legume, cartofi prăjiți sau copți, floricele (popcorn), orez, piureuri, bruschete, smoothie, băuturi vegetale
- se pot adăuga în supe, pentru a le da consistență
- pot înlocui oul atunci când pregătiți chiftele, perișoare sau checuri de legume
- este recomandat să nu depășiți 10 g/zi
Cum faceți sos pesto de leurdă – rețetă de post
INGREDIENTE
-
4 legături de leurdă
-
1 mână de nuci coapte în tigaie (sau în cuptor)
-
1-2 linguri de ulei de măsline
-
1-2 linguri de fulgi de drojdie
-
1-2 linguri de apă
-
Zeamă de lămâie, după gust
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Tocați fin frunzele și puneți-le în blender împreună cu restul ingredientelor.
- Mixați 1-3 minute, în funcție de cât de fin vă doriți să fie sosul.
- Îl turnați peste paste, orez, cartofi fierți, prăjiți sau copți. Gustos și rapid, cum vă place!