Jurnalul.ro Ştiri Externe Funcționar public din Japonia, amendat și mustrat pentru că a plecat cu 3 minute mai devreme în pauza de prânz

Funcționar public din Japonia, amendat și mustrat pentru că a plecat cu 3 minute mai devreme în pauza de prânz

Angajamentul Japoniei de a-și rezolva problemele legate de echilibrul dintre viața profesională și cea personală a fost pus sub semnul întrebării după ce un funcționar public a fost pedepsit pentru că „obișnuia” să plece de la birou cu câteva minute mai devreme pentru a-și cumpăra prânzul, scrie The Guardian.

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, angajat al biroului pentru apă din vestul orașului Kobe, a fost amendat și mustrat după ce a plecat de la birou cu doar trei minute înainte de pauza de prânz, de 26 de ori pe parcursul a șapte luni. 
Oficialii din cadrul biroului au organizat ulterior o conferință de presă, în care au descris conduita bărbatului „profund regretabilă” și și-au cerut public scuze. 
Muncitorul a încălcat o lege privind serviciul public care cere oficialilor să se „concentreze asupra muncii”, potrivit biroului. 
Luna trecută, Camera Inferioară a Parlamentului a adoptat un proiect de lege care limitează orele suplimentare la 100 de ore pe lună ca răspuns la numărul în creștere al persoanelor care mor din cauza suprasolicitării. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri