Jurnalul.ro Ştiri Politică Greii renunţă la politică după alegerile parlamentare

Greii renunţă la politică după alegerile parlamentare

de Adrian Stoica    |   

Mulţi grei din politica românească îşi vor lua adio de la viitorul Parlament. Ultima care şi-a anunţat retragerea este Elena Udrea, însă printre cei care vor încheia socotelile cu viaţa politică după alegerile parlamentare se numără Crin Antonescu, Gabriel Oprea sau Ilie Năstase. Dacă unii renunţă împinşi de problemele cu Justiţia, alţii vor să stea departe de agitaţia de pe scena politică.

Trimisă în judecată în dosarul Gala Bute, Elena Udrea susţine că nu va mai candida pentru un loc în viitorul Parlament. După două mandate ca deputat, fosta şefă PMP s-a refugiat, după cum mărturiseşte pe facebook, în lectura duhovnicească. “Nu am stat să analizez, dar decizia mea acum este să nu candidez. Mi se pare că politica s-a degradat. Eu despre mine cred că am fost unul dintre politicienii buni pe care i-a avut această ţară”, a explicat Elena Udrea. Alt greu care pare să-şi fi încheiat misiunea politică este Crin Antonescu. Fostul lider PNL şi-a anunţat din timp retragerea din scenă însă liberalii trag de el să revină. “De vreme ce eu am anunţat foarte clar că nu mai doresc să candidez nici măcar pentru Parlament, nu se pune problema. Eu am anunţat că mă retrag din viaţa politică”, a lămurit însă Antonescu. Fostul vicepremier Gabriel Oprea va încheia şi el conturile cu politica. Generalul a anunţat că va activa ca senator independent în ultima sesiune şi se va retrage definitiv după alegeri. Trimis în judecată în dosarul limuzinei cumpărate din banii DIPI, Oprea este cel de numele căruia se leagă destinul UNPR, partid dispărut în neant după fuziunea cu PMP-ul lui Traian Băsescu. Un alt membru marcant al vechiului UNPR, senatorul Şerban Mihăilescu, şi-a anunţat şi el capitularea: “Voi renunța la orice formațiune politică. Mai durează două-trei luni. Am avut cinci mandate și nu cred că mai sunt multe lucruri de spus”, a fost mesajul fostului vicepreşedinte UNPR.

Dezamăgire cât cuprinde

Scârbit de politică şi politicieni, fostul tenismen Ilie Năstase va renunţa şi el la Parlament. “În politică trebuie să minţi foarte mult. Sunt doar interese personale şi interese de partid. Dacă aş avea puterea, le-aş interzice să pună drapelul României la partide”, s-a convins fostul senator. După 12 ani în Parlament, liderul deputaţilor maghiari, Mate Andras, se va retrage şi el la finalul mandatului. “Mă dedic familiei şi carierei de avocat. Rămân lider al grupului UDMR din Camera Deputaţilor până la sfârşitul mandatului şi rămân simplu membru al UDMR”, a declarat deputatul, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare după ce şi-a angajat soţia la biroul parlamentar. Trimis în judecată în dosarul de deturnare de fonduri destinate romilor, Madalin Voicu pare şi el tentat să renunţe. “Mi-au ajuns 20 de ani de experiență, de multe ori, nefericită, ca să nu spun nefastă. Am impresia că din 1996, de când am intrat în Parlament, și până astăzi, lucrurile nu numai că s-au degradat, dar s-au modificat într-o formă malefică”, mărturisea deputatul într-un interviu din luna aprilie pentru Jurnalul Naţional. După ce şi-a ispăşit pedeapsa de doi ani de închisoare la Poarta Albă, fostul deputat PSD Miron Mitrea vrea să fugă departe de tumultul vieţii politice. “Ajungi în pușcărie, îți faci pușcăria, după aia ești liber, îți vezi de viață. Acum o să mă duc în afara României să fac consultanță politică. Am niște oferte în Africa”, dezvăluia fostul ministru al Transporturilor. Trimis şi el în judecată în dosarul “mită la PSD”, fostul deputat Viorel Hrebenciuc va spune şi el adio politicii.

 

Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt PNL: “Domnul Orban a fost unul dintre colegii care au lucrat la aceste criterii de integritate şi având în vedere şi reacţia pe care a avut-o domnul Orban în momentul în care a devenit suspect pentru justiţie, cred că nu va candida şi va fi mai degrabă chiar decizia lui, nu va trebui să i-o ceară partidul”

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri