Jurnalul.ro Ştiri Externe Harris și Trump, în statele în care se duc luptele grele. Aproape 25 de milioane de voturi au fost date

Harris și Trump, în statele în care se duc luptele grele. Aproape 25 de milioane de voturi au fost date

de Redacția Jurnalul    |   

Candidatul prezidențial democrat Kamala Harris a declarat miercuri la o adunare municipală din Pennsylvania că administrația sa va fi diferită de cea a președintelui Joe Biden, în timp ce republicanul Donald Trump a făcut campanie în Georgia, un alt stat de luptă, potrivit Reuters.

„Administrația mea nu va fi o continuare a administrației Biden”, a declarat Harris în timpul unei adunări publice televizate la CNN.

Comentariul său vine în contextul în care mai multe sondaje arată că Biden este un obstacol în calea candidaturii lui Harris și că alegătorii sunt dornici de o nouă direcție cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Răspunzând la mai multe întrebări din partea participanților, Harris a promis să abordeze problema prețurilor ridicate la alimente, a declarat că este timpul să se pună capăt războiului din Orientul Mijlociu și l-a numit pe Trump un „pericol pentru bunăstarea și siguranța Americii”.

Aproape 25 de milioane de alegători au votat deja, fie prin vot anticipat în persoană, fie prin vot prin corespondență, potrivit datelor de monitorizare ale Laboratorului electoral de la Universitatea din Florida.

Mai multe state, printre care și Carolina de Nord și Georgia, au stabilit recorduri în prima lor zi de vot anticipat, săptămâna trecută.

„Voturile din Georgia sunt la niveluri record”, a declarat Trump la un eveniment cu tematică religioasă „buletine de vot și credincioși” în Zebulon, Georgia. „Voturile din fiecare stat, sincer, sunt la niveluri record. Ne descurcăm foarte bine și sperăm că ne putem repara țara”.

Prezența robustă la vot vine în contextul în care vicepreședintele Harris și fostul președinte Trump rămân umăr la umăr în cele mai competitive șapte state.

Pennsylvania și Georgia se numără printre cele șapte state de luptă care vor decide cine va câștiga președinția și este probabil ca ambii candidați să își petreacă mare parte din restul campaniei vizitându-le.

În ultimele zile, Trump a încercat să atragă participarea evanghelicilor creștini, în speranța că aceștia vor lăsa deoparte orice îngrijorare cu privire la comentariile sale frecvente, cum ar fi povestea sa despre anatomia lui Arnold Palmer.

Trump, care a făcut din mitingurile de campanie un element de bază al carierei sale politice începând din 2015, a declarat în Zebulon că „în multe feluri este trist” că timpul său ca candidat politic se apropie de sfârșit. Dacă va câștiga la 5 noiembrie, va avea al doilea și ultimul său mandat.

„Facem asta de nouă ani și am ajuns la 12 zile”, a spus el.

După Zebulon, Trump a luat cuvântul în Duluth, Georgia, pentru un miting cu fostul star Fox News Tucker Carlson și fostul candidat independent la președinție Robert F. Kennedy Jr. De asemenea, a fost prezent starul muzicii country Jason Aldean, care a încurajat participanții să voteze devreme, un mesaj pe care Trump îl îmbrățișează încet după ce a denunțat această practică ani de zile.

Harris a participat la o întrunire CNN în Chester Township, Pennsylvania, în încercarea de a convinge numărul din ce în ce mai mic de alegători indeciși să o susțină și să ajute la schimbarea situației într-o cursă strânsă în care chiar și un procent mic de voturi ar putea fi decisiv.

Mai devreme în cursul zilei, ea a profitat de comentariile fostului șef de personal al lui Trump la Casa Albă, John Kelly, care a declarat pentru New York Times că fostul președinte corespunde „definiției generale a fascistului” și admiră dictatorii.

Harris, care a susținut că Trump este o amenințare la adresa democrației americane, a calificat remarcile lui Trump citate de Kelly drept „profund îngrijorătoare și incredibil de periculoase”.

Campania lui Trump a negat relatările lui Kelly, numindu-le „povești dezmințite”.

Vicepreședintele a încercat și nu a reușit să îl convingă pe Trump să accepte o a doua dezbatere prezidențială pe CNN, după ce s-a considerat că a câștigat prima și singura dezbatere prezidențială dintre cei doi candidați, care a avut loc în septembrie pe ABC News.

Harris a avut un avans de 46% la 43% la nivel național față de fostul președinte în ultimul sondaj Reuters/Ipsos.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: kamala harris donald trump voturi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri