Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hidroelectrica alocă peste 5,3 milioane de lei pentru modernizarea staţiei electrice de 110 kV de la Brădişor

Hidroelectrica alocă peste 5,3 milioane de lei pentru modernizarea staţiei electrice de 110 kV de la Brădişor

Hidroelectrica va finanţa cu peste 5,3 milioane de lei (fără TVA) modernizarea staţiei electrice de 110 KV aparţinând CHE Brădişor, parte a amenajării hidroenergetice Lotru, a anunţat, marţi, compania într-un comunicat 


Lucrarea presupune prestarea de servicii de reparaţii şi instalarea de echipamente şi a fost atribuită societăţii TIAB Bucureşti, în urma unei licitaţii publice deschise la care au participat patru ofertanţi, iar criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport preţ/calitate.

Potrivit sursei citate, contractul de tip "la cheie" prevede derularea de lucrări complexe, respectiv: înlocuirea de către prestator a echipamentului primar din staţii în concordanţă cu schema actuală, modificarea şi înlocuirea de echipamente secundare, reabilitarea şi înlocuirea parţială a instalaţiei de legare la pământ şi a instalaţiei de paratrăsnet, precum şi reabilitarea cadrelor, riglelor şi stâlpilor staţiei.

Lucrările vor fi finanţate din surse proprii Hidroelectrica şi sunt prevăzute în bugetul companiei la capitolul "Investiţii efectuate la imobilizările corporale existente".

"Lucrările de modernizare de la Brădişor urmează să fie realizate până la sfârşitul anului 2020. Fiecare pas făcut în sensul reîntineririi obiectivelor din sistemului energetic este important, iar viziunea de business a Hidroelectrica merge în acest sens. Este nevoie de modernizare făcută susţinut. Vrem să urmăm planul de afaceri pe care l-am făcut şi care a fost aprobat de acţionari. Suntem printre puţinele firme din România care au puterea financiară de a face investiţii semnificative în sectorul energetic, şi, mai mult, au şi dorinţa de a face acest lucru", a menţionat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Amenajarea hidroenergetică Lotru este cea mai complexă de pe râurile interioare ale României, fiind şi unică în acelaşi timp prin schema de amenajare adoptată, care se bazează pe principiul concentrării de debite şi căderi.

Astfel, atât apele din bazinul hidrografic al râului Lotru, pe care este amplasată amenajarea, cât şi cele din bazinele hidrografice învecinate, sunt direcţionate gravitaţional şi prin pompaj către lacul Vidra, care constituie acumularea principală a amenajării, precizează Hidroelectrica. 

www.agerpres.ro

Subiecte în articol: hidroelectrica
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri