Jurnalul.ro Ştiri Externe Încălzirea globală ar putea afecta producția de whisky scoțian

Încălzirea globală ar putea afecta producția de whisky scoțian

Directorul general al Diageo PLC, Ivan Menezes, consideră că Scoția s-ar putea confrunta cu o penurie de apă din cauza schimbărilor climatice, dacă firmele și legislatorii nu acționează, scrie Reuters.

Diageo este cel mai mare exportator de whisky scoțian prin mărci precum Johnnie Walker, iar amenințarea depinde de cât de mult reușește lumea să evite schimbările climatice și să atingă o limită de 1,5 grade Celsius pentru încălzirea globală, a spus el în conferința Reuters Impact.

"Există scenarii în care am putea asista la o penurie de apă în Scoția", a spus Menezes.

Afacerea de bere a Diageo, care produce bere Guinness, consumă mai multă apă decât băuturile spirtoase, a adăugat el.

Menezes a spus că o parte din remunerația sa este legată de atingerea de către Diageo a unor obiective de mediu specifice, inclusiv în ceea ce privește conservarea apei.

Diageo produce, de asemenea, tequila Don Julio, vodca Smirnoff și lichiorul Baileys.

Separat, Menezes a declarat că Diageo "nu este imună" la presiunea inflaționistă și la creșterea costurilor energiei, dar "ar trebui să fie în regulă" dacă Europa se va confrunta cu pene de curent chiar de mâine.

Diageo consideră conservarea apei și eforturile de mediu ca fiind "cu adevărat esențiale pentru sănătatea pe termen lung a afacerii", a spus Menezes.

Compania reface resursele de apă în zonele în care operează, inclusiv în India până în 2024.

Industria băuturilor spirtoase a reușit să evite să primească o lovitură din cauza crizei actuale a costului vieții din Europa. Diageo a raportat recent vânzări puternice ale celor mai scumpe produse ale sale.

Compania a declarat în timpul teleconferinței privind câștigurile din iulie că produsele sale se vând pentru că oamenii le consideră un răsfăț ocazional, chiar și în condițiile în care inflația ridicată alimentată de războiul dintre Rusia și Ucraina nu dă semne de diminuare.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: whisky scoțian
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri