Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Infecții respiratorii și scarlatină la copii. La ce să fie atenți părinții

Infecții respiratorii și scarlatină la copii. La ce să fie atenți părinții

de Redacția Jurnalul    |   

Vremea rece și schimbările bruște de temperatură provoacă infecții respiratorii la copii. Astfel că spitalele devin aglomerate, ceea ce pune presiune atât pe medici, cât și pe părinți.

La camera de gardă a Institutului Matei Balș ajung în fiecare zi circa 150 de copii, dintre care 70% sunt cu infecții respiratorii. Și adulții se îmbolnăvesc astfel că 200 de persoane ajung zilnic la camera de gardă, transmite antena3CNN.

Totodată, o altă afecțiune răspândită în rândul celor mici este scarlatina. Copii ajung la spital cu febră mare, amigdalită acută și erupții cutanate, sub forma unor pete mici și roșii, aspre la palpare. 

Provocată de streptococul beta-hemolitic d e tip A, scarlatina se transmite ușor în colectivitate, de la o persoană infectată care tușește, strănută, râde, vorbește, și afectează îndeosebi copii cu vârste între 5 și 10 ani. Scarlatina are aceleași simptome și la adulți. 

Medicii recomandă multă atenție, mai ales că temperaturile se mențin scăzute. 

scarlatina

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri